Μοιράσου το αρθρο!

Πριν από λίγο σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη, ενόψει και του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έθεσε στον Υπουργό το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις Υπηρεσίες Δόμησης στα νησιά της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Ως γνωστόν η διάταξη που υποχρέωνε τον Δήμο Βόλου για διοικητική υποστήριξη των συγκεκριμένων νησιωτικών Δήμων έληξε στις 30 Μαΐου. Ως εκ τούτου αδειοδοτήσεις που απαιτούσαν αυτοψίες υπαλλήλων της ΥΔΟΜ Βόλου ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων των Βορείων Σποράδων αλλά και αγοραστές ακινήτων. Μάλιστα, τελευταία υπάρχουν και διακοπές ρευματοδοτήσεων λόγω αδυναμίας νομιμοποίησης.

Ο κ. Βορίδης απαντώντας στον Χρήστο Μπουκώρο εξήγγειλε συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη λύση και συγκεκριμένα τόνισε τα εξής: «Στις 7 Ιουλίου στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται να ψηφιστεί τροπολογία με την οποία οι μεγάλοι Δήμοι που παρέχουν διοικητική υποστήριξη μέσω των ΥΔΟΜ σε άλλους μικρότερους Δήμους θα ενισχυθούν με οργανικές θέσεις μηχανικών αλλά και οικονομικά. Μάλιστα, με την προκήρυξη 13Κ τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να προχωρούν σε προσλήψεις ακόμα και με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας τροπολογίας θα αποφασιστεί η παράταση της ισχύος της διάταξης που ίσχυε μέχρι τις 30/5 και μάλιστα αναδρομικά από 1/6/22 μέχρι και 31/12/2022».

Ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το διττό περιεχόμενο της τροπολογίας τόσο για την στελέχωση των μεγάλων Δήμων που προσφέρουν υπηρεσίες όσο και για την παράταση της διάταξης που ίσχυε μέχρι 30/5 για το τελευταίο εξάμηνο επιλύει οριστικά το πρόβλημα.

Περισσότερα Εδω