Σε απάντηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικης δικτύωσης προχώρησε ο Προεδρος του Δικηγορικού συλλογου Βόλου και εκ νέου υποψήφιος  Χρηστος Στρατηγοπουλος στις δηλώσεις του συνυποψήφιου του Β Μπακαλιανου για την μη αποδοχή της πρόσκλησης που του απηύθυνε για δημόσιο διάλογο σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τους Δικηγόρους

συγκεκριμένα ο κ Στρατηγοπουλος αναφέρει τα εξής

H «απάντηση» του κ. Β.Μπακαλιάνου (ανθυποψηφίου μου στις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου 2021, για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου) στην πρόσκληση μου για ανοικτό διάλογο επί των θέσεων και απόψεων μας (αντί των συνήθων παράλληλων μονολόγων ) – «…Δεν πιστεύω πως πρέπει να σύρουμε τις εκλογές στην παραπολιτική και τον κιτρινισμό. Πρέπει να τις διαφυλάξουμε» – είναι αδιανόητα προσβλητική για το ήθος και το θεσμικό κύρος του Συλλόγου, στο μέτρο που επιχειρεί να ταυτίσει την διαλογική ανταλλαγή θέσεων και απόψεων με την παραπολιτική και τον κιτρινισμό.
Είναι προφανές ότι ο κ. Μπακαλιάνος δεν έχει συνειδητοποιήσει –εμπεδώσει ότι ο διάλογος αποτελεί sine qua non όρο της εσωτερικής δημοκρατίας των Δικηγορικών Συλλόγων και απαραίτητη συνιστώσα της θεσμικής λειτουργίας τους. Δεν έχει καν εμπεδώσει την έννοια και την βαρύτητα των λέξεων που χρησιμποποιεί («παραπολιτκή», «κιτρινισμός») όταν αναφέρεται σε πρόταση διαλόγου μεταξύ υποψηφίων Προέδρων Δικηγορικού Συλλόγου , που συνεργάζονται μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των διακριτικών ρόλων ενός εκάστου.
Προσωπικά δεν γνωρίζω «κάθε θέση» του κ. Μπακαλιάνου «για κάθε θέμα», πέραν της απόλυτης συμφωνίας του με τις θέσεις που εξέφρασα ως Πρόεδρος καθόλη την διάρκεια της παρούσας θητείας, εντός και εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπακαλιάνος οφείλει να αντιληφθεί ότι ο διάλογος επί των θέσεων και απόψεων καθενός από εμας δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιθυμίας μας, αλλά αναφαίρετου δικαιώματος των Συναδέλφων, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι η επικείμενη εκλογική διαδικασία γίνεται με τους ιδιαίτερους περιορισμούς που επιβάλλει η υγειονομική συγκυρία.
Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσκλησή μου προς τον κ. Μπακαλιάνο για ουσιαστικό διάλογο παραμένει ενεργή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Βόλος, 13 Οκτωβρίου 2021

Χρήστος Αν. Στρατηγόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ.Β.

Περισσότερα Εδω