Σε δήλωση του δημοτικού συμβούλου Λάρισας κ. Μάριου Ξηρομερίτη επισημαίνονται τα εξής:

“Παρά της φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες της σημερινής διοίκησης του ΓΝΛ ,η ξενοδοχειακή υποδομή και οι χώροι που προσεγγίζουν οι επισκέπτες , συνοδοί και εργαζόμενοι είναι τραγικοί .

Εργάσθηκα και γνωρίζω εδώ και 25 χρόνια πως ήταν το νοσοκομείο μας και φυσικά μπορώ να κάνω σύγκριση .Φυσικά μετά από την τελευταία εμπειρία που είχα από την νοσηλεία ενός προσφιλούς μου προσώπου που νοσηλεύτηκε τις τελευταίες μέρες μου δημιουργήθηκε ένα αίσθημα τεράστιας απογοήτευσης και λύπης .

Γνωρίζω πολύ καλά ότι η σημερινή διοίκηση έχει αγωνιστεί και έχει καταφέρει να επενδύσει στην «καρδιά» του νοσοκομείου που είναι τα χειρουργεία του .Επίσης γνωρίζω ότι και σε άλλους χώρους ζωτικής σημασίας όπως οι ΜΕΘ έχουν γίνει τεράστια άλματα που σώζουν ζωές καθημερινά ..

Η καθημερινή όμως διαχείριση των ανθρώπων (εργαζομένων, ιατρών νοσηλευτών, ασθενών )τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στους εργασιακούς χώρους νομίζω αδικούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πραγματικά θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω ως απλός πολίτης , ως ιατρός και ως δημοτικός σύμβουλος όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζούνε κάθε μέρα στο ΓΝΛ και με το έργο τους διακονούν την Θεσσαλική κοινωνία σε τρομερά αντίξοες συνθήκες εργασίας .

Οι ασθενείς με τον πόνο και την αγωνία τους , οι εργαζόμενοι που περνούν όλη τη ζωή τους σε αυτούς τους παραμελημένους χώρους καθώς και οι συνοδοί , έχουν ανάγκη και από ένα περιβάλλον αξιοπρεπές που να τονώνει την ψυχολογία τους , την διάθεση τους και όχι να την καταρρακώνει .Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σήμερα η διοίκηση και οι διευθύνσεις των τμημάτων δίνουν αγώνα και προσφέρουν πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες ωστόσο είναι έκτακτη ανάγκη για ανακαίνιση των ξενοδοχειακών και εργασιακών χώρων σε όλα τα κτίρια .Είναι ντροπή όλων μας αν μείνουμε άπραγοι και δεν θέσουμε σε άμεση προτεραιότητα την χρηματοδότηση του ΓΝΛ .. ΣΗΜΕΡΑ! Πρέπει ως πολίτες και εν δυνάμει ασθενείς να διεκδικήσουμε ΤΩΡΑ την χρηματοδότηση αυτή .Οφείλουμε όλοι μαζί να πιέσουμε και να κινητοποιήσουμε τους 8 βουλευτές του νομού μας ώστε το Υπουργείο Υγείας να προβλέψει τις μελέτες και τα κονδύλια που χρειάζονται !Γνωρίζοντας επίσης τις ευαισθησίες του Κώστα Αγοραστού πιστεύω ότι μια σύσκεψη φορέων υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα φέρει αποτελέσματα και αποτελεί επιτακτική ανάγκη!”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω