Σε κατανυκτικό κλίμα χιλιάδες πιστών συνέρρευσαν απόψε, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου κορυφώθηκε το Θείο δράμα με την συγκέντρωση Επιταφίων των ενοριών ύστερα από τη περιφορά τους σε κεντρικές οδούς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε κάθε γωνιά της πόλης και του νομού, οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα, με τους Χριστιανούς διαπνεόμενους από πνεύμα συγκίνησης να περιμένουν υπομονετικά στους ναούς προκειμένου να προσκυνήσουν την ταφή του Ιησού Χριστού.

Οι πιστοί το πρωί παρακολούθησαν την πρωινή ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον εσπερινό της αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου. Στο τέλος του Ευαγγελίου, ο ιερέας έβγαλε τα καρφιά απ’ τον Εσταυρωμένο, κατέβασε το Σώμα του, το απέθεσε σε λευκό σεντόνι, το ράντισε με «μύρα» ευλογώντας το λαό και το τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα. Αμέσως μετά έγινε η λιτανεία του Επιταφίου σε κάθε ναό και οι πιστοί συναθροίστηκαν για να τον προσκυνήσουν.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και το απόγευμα τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου για την ακολουθία του Επιταφίου θρήνου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου. Έπειτα ακολούθησε η πένθιμη πομπή του μέχρι την Κεντρική πλατεία.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης: Κλίμα κατάνυξης στον Άγιο Αχίλλιο Λάρισας – Πλήθος κόσμου στην ακολουθία του Επιτάφιου θρήνου – Δείτε φωτογραφίες

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω