H πολιτική αντιπαράθεση στην Ουάσιγκτον μετατοπίζεται από την αποτυχημένη στρατηγική αποχώρησης από το Αφγανιστάν, στην εξίσου προβληματική στρατηγική διαχείρισης των χιλιάδων Αφγανών που φτάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λίγες ημέρες πριν από την 20η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου – είναι και θα είναι πάντα μια δύσκολη ημέρα για τους Αμερικανούς – η θέα των 24.000 Αφγανών που έχουν ήδη φτάσει στις ΗΠΑ, προκαλεί αμηχανία και προβληματισμό σε πολλούς πολίτες κυρίως λόγω των πληροφοριών που θέλουν τις διαδικασίες ελέγχου, για να μπουν στην Αμερική, να έχουν γίνει πολύ γρήγορα.

Και αυτό δεν αφορά όσους είναι Αμερικανοί πολίτες ή έχουν πράσινη κάρτα, αλλά τους χιλιάδες που έχουν φτάσει στις ΗΠΑ, ή περιμένουν σε αμερικανικές βάσεις στο εξωτερικό για να μετακινηθούν υπό εκκρεμές η ασαφές καθεστώς.

Η Αμερική είναι απολύτως διχασμένη και για το πως πρέπει να καλυφθούν οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες οικονομικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δυσκολεύονται να διαχειριστούν την κατάσταση, τα εμπλεκόμενα υπουργεία πασχίζουν εξίσου και ο Λευκός Οίκος έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη δύσκολα διαχειρίσιμο πρόβλημα.

Τέσσερις Αμερικανοί πολίτες με την βοήθεια του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ κατάφεραν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν οδικώς, πριν από λίγες ώρες.

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Πηγή: ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω