Τα 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., ξεπερνούν το προσδοκώμενο όφελος από τη χασισοφυτεία στην περιοχή «Γκουντουμάνι που εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δία τις Ναρκωτικών Λάρισας, εκριζώνοντας 3.680 δενδρύλλια κάνναβης.

Η χασισοφυτεία, μία από τις μεγαλύτερες στον Νομό Λάρισας, εντοπίστηκε σε και χαμηλής βλάστησης, αλλά δύσβατη περιοχή της Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου, μετά από επιχείρηση προχθές τα ξημερώματα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης.

Είναι η πολλοστή, ιδιαίτερα μεγάλη φυτεία που εντοπίζεται στα ορεινά του νομού με έμπειρους καλλιεργητές με αφορμή και την υψηλή κερδοφορία της εμπορίας χασίς να αμείβονται αδρά, προκειμένου επί μήνες να διαβούν στα βουνά, τα οποία αποδεικνύονται ξέφραγα αμπέλια για τους εμπόρους χασίς.

Η εμπειρία των καλλιεργητών αποδεικνύεται από την οργάνωση της φυτείας, καθώς άρδευαν τη φυτεία από μια αυτοσχέδια στέρνα, την οποία διοχέτευαν νερό από διπλανό ρέμα, ενώ διέθεταν ένα πλήρες δίκτυο άρδευσης με τα απαραίτητα εργαλεία.

 

Σε αντίθεση με τις φυτείες που είχαν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας στον Κίσσαβο (Έλαφος κ.ά.), στην Ελασσόνα (Καρυά) και στον Όλυμπο Σκοτίνα Πιερίας), οι καλλιεργητές δεν αποψίλωσαν δασική έκταση, αλλά αντίθετα σε ευδιάκριτη μάλιστα πλαγιά, σε δύο διαζώματα και σε μια έκταση 4 στρεμμάτων καλλιεργούσαν 3.580 δενδρύλλια, ύψους από μισό έως ενάμιση μέτρο. Δενδρύλλια τα οποία θα απέφεραν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα και με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών.

Το κατάλυμα των καλλιεργητών, μέσα στο δάσος και έξω από τη φυτεία, διέθετε όλα τα στοιχειώδη για την πολύμηνη διαβίωση στο βουνό

Οι τέσσερις καλλιεργητές, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, για λόγους δικής τους αυτοπροστασίας, είχαν οργανώσει ένα πρόχειρο κατάλυμα σε δασική έκταση σε κοντινή σχετικά απόσταση, αλλά έξω από τη φυτεία, με αποτέλεσμα προχθές να διαφύγουν της σύλληψης. Ωστόσο, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και αναζητούν του, καθώς πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της  «Ε», για τέσσερις Αλβανούς υπηκόους, ηλικίας 27, 32, 35 και 46 ετών. Να σημειωθεί ότι σε σπίτι, σε κοντινή οδό με το Αστυνομικό Μέγαρο της Λάρισας, βρέθηκαν τρία διαβατήρια των φερόμενων ως δραστών.

Μετά από έρευνα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθη μια τριμελής οικογένεια κατοίκων Λάρισας, στο σπίτι των οποίων κατασχέθηκαν περισσότερες από 24.000 ευρώ. Κατά την ΕΛ.ΑΣ. ο 60χρονος καταγόμενος από την Αλβανία θεωρείται ο «ιθύνων νους» της φυτείας και χθες, οδηγούμενος στον Εισαγγελέα

Πλημμελειοδικών Λάρισας, του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της καλλιέργειας κάνναβης, όπως και της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας. Σε βάρος της 48χρονης συζύγου του και του 23χρονου γιου τους, τους απαγγέλθηκε η και

κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης στην εγκληματική ομάδα. Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον του Α’ Ανακριτή Λάρισας, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι αύριο, προκειμένου να απολογηθούν και μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία – Β. Κακάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω