«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε ο φίλος υπουργός Στέλιος Πέτσας από την πρώτη στιγμή που προέκυψαν τα προβλήματα σε σχολεία και σε υποδομές του νομού από τους καταστροφικούς σεισμούς της 3ης και 5ης Μαρτίου 2021. Η συνεργασία που είχαμε με τον δήμαρχο Λαρισαίων σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν καρποφόρα, καθώς η νέα χρηματοδότηση η οποία εγκρίθηκε δρομολογεί την επούλωση των πληγών στα σχολεία της πόλης». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Κατόπιν της ενημέρωσης από τον δήμαρχο της πόλης, ο κ. Στέλιος Πέτσας ενέκρινε επιπλέον 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή των σχολικών μονάδων του δήμου Λαρισαίων που επλήγησαν από τους σεισμούς του Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρχικά είχε εγκρίνει το πόσο των 4 εκατομμυρίων ευρώ για τα «χτυπημένα» από τον σεισμό σχολεία της Λάρισας.

 Tο σχολείο της Φαλάνης

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθύμισε την εκκρεμότητα με το σχολείο της Φαλάνης που επλήγη από τον εγκέλαδο και τη δέσμευση του υπουργού σε προηγούμενη συνάντησή τους -στην οποία υπήρξε και επικοινωνία με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας κ. Κώστα Λυγούρα– για χρηματοδότηση της ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι ισχύει η δέσμευση, σημειώνοντας ότι αναμένει τη μελέτη για την ένταξη του έργου στο νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επ’ αυτού ο δήμαρχος Λαρισαίων δεσμεύτηκε ότι η μελέτη θα εκπονηθεί σύντομα από τον Δήμο και θα υποβληθεί στο υπουργείο Εσωτερικών. Τέλος, μετά την τοποθέτηση της υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη -κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη Λάρισα- ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης της ανακαίνισης του παλαιού διδακτηρίου της Φαλάνης, που είναι νεότερο μνημείο, ο Μαξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε να εξεταστεί αυτή η δυνατότητα από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αποδοθεί ως εστία πολιτισμού στους κατοίκους της κωμόπολης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω