«Δυστυχώς, η σημερινή ημέρα είναι μια μελανή ημέρα για το κοινοβούλιο. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα, στην Ολομέλεια και στο περιστύλιο, με βωμολοχίες και χειροδικίες, δεν συνάδουν με τον κοινοβουλευτισμό». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καταδικάζοντας, από το βήμα της Γερουσίας -όπου παρενέβη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος-, το πρωτοφανές περιστατικό μεταξύ βουλευτών.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, καυτηριάζοντας το συμβάν υπογράμμισε ότι «όλοι όσοι έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε τους πολίτες στον ναό της Δημοκρατίας, οφείλουμε πρωτίστως να σεβόμαστε και να τηρούμε τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Εδώ δεν χωρούν ούτε οι ύβρεις, ούτε πολύ περισσότερο οι αυτοδικίες, συμπεριφορές που ζήσαμε σε προηγούμενες ταραγμένες κοινοβουλευτικές περιόδους, και ελπίζαμε ότι αφήσαμε πίσω διαπαντός.

Είναι απαράδεκτο, τη στιγμή που καταδικάζουμε τη βία, η οποία, δυστυχώς, αυξάνεται σε επίπεδο κοινωνίας, να την βιώνουμε και εντός της Βουλής. Σε τελική ανάλυση, όμως, κάθε βουλευτής κρίνεται για το ήθος και τη συμπεριφορά του από τους πολίτες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω