Μοιράσου το αρθρο!

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έναν 49χρονο από τη Σκιάθο που επιτέθηκε σε αστυνομικό, μέσα σε Αστυνομικό Τμήμα και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για βία κατά αστυνομικού υπαλλήλου, εξύβριση και απειλή, ενώ αθωώθηκε για φθορά ξένης περιουσίας, καθώς ο κατηγορούμενος αποζημίωσε τον αστυνομικό. Ο 49χρονος ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο από τον αστυνομικό, τον αποζημίωσε για τις ζημιές που του προκάλεσε και το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το επεισόδιο είχε συμβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας στις 16 Οκτωβρίου του 2021, το πρωί. Ο 49χρονος ιδιωτικός υπάλληλος είχε προσαχθεί στο Τμήμα, διότι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας είχε φραστικό επεισόδιο με άλλον πολίτη, ενώ περίμενε το τρένο. Στο Τμήμα κατηγορούνταν ότι επιτέθηκε σε αστυνομικό, ρίχνοντάς του κλωτσιά, σπάζοντάς του τα γυαλιά και σκίζοντάς του το μπουφάν. Ακινητοποιήθηκε από άλλους αστυνομικούς και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βία κατά αστυνομικού, απειλή και εξύβριση, καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο άνδρας πάσχει από ψυχικές διαταραχές, που του έχει δημιουργήσει το χρόνιο πρόβλημα αλκοολισμού, κάτι που αποδείχθηκε με ιατρική γνωμάτευση, που κατατέθηκε στο Δικαστήριο.

Περισσότερα Εδω