Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Σουηδία και ηττήθηκε με 2-0, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να βρεθεί στο Κατάρ να έχουν μειωθεί αισθητά. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζον Φαντ Σιπ μίλησε για το μέλλον του και τόνισε ότι θα ήθελε να παραμείνει στην Εθνική.
«Είναι δύσκολο να διαχειριστούμε και να δεχθούμε μία τέτοια ήττα. Σκέφτομαι το πρώτο ημίχρονο και τις πολύ καλές ευκαιρίες μας και που δεν αφήσαμε τη Σουηδία να κάνει το παιχνίδι της. Στο δεύτερο δεν προσέξαμε και δύο ανόητα λάθη μας στοίχισαν. Χάσαμε το παιχνίδι όχι επειδή παίξαμε άσχημα αλλά επειδή δεν αξιοποιήσαμε τις δικές μας ευκαιρίες. Δείξαμε ότι έχει μέλλον η Εθνική».

Για τη δεύτερη θέση: «Θα είναι πολύ δύσκολο. Θέλουμε να νικήσουμε Ισπανία και Κόσοβο και μετά τα άλλα ματς να είναι υπέρ μας. Ήταν καθοριστικό το αποψινό ματς. Τώρα το ποσοστό πρόκρισής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μικρό».

Για το μέλλον του και την κριτική: «Έχω ένα συμβόλαιο που ολοκληρώνεται, θέλω να μείνω παραπάνω, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Κοιτάζοντας πίσω και στο τι κάναμε είμαι χαρούμενος. Δεν με ενδιαφέρει το τι λένε οι άλλοι. Φτιάξαμε μία ομάδα με ποιότητα και μέλλον. Στην Αθήνα δείξαμε πως δεν είμαστε τυχεροί. Κάναμε 2 καλά ματς με τη Σουηδία. Στο πρώτο κυριαρχήσαμε και οι Σουηδοί δεν μπορούσαν καν να μπουν στο παιχνίδι. Πρέπει να μεγαλώνεις και να αποκτάς εμπειρία».

Για το αν μίλησε με τον Μαυροπάνο: «Ναι, μίλησα με όλα τα παιδιά. Μίλησα μαζί του. Του είπα ότι έκανε φανταστικό παιχνίδι. Έκανε ένα καθοριστικό λάθος που δεν ήταν απαραίτητο. Όμως μαθαίνεις από αυτά τα παιχνίδια. Είναι σκληρό γιατί ήταν ένας… τελικός και θέλαμε να νικήσουμε. Δεν αφαιρεί το ότι έχει κάνει πρόοδο στη Στουτγάρδη και την Εθνική και έχει την προοπτική να γίνει ένας πολύ καλός στόπερ».

Περισσότερα Εδω