Μετά από πρωτοβουλία της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, πραγματοποιείται στη Βουλή, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 13:00, κοινή συνεδρίαση της “Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών” και της “Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος”, με αποκλειστικό αντικείμενο το υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας ανεβαίνει στην 1η γραμμή και αναδεικνύεται ως πρωταγωνιστικό θέμα της Βουλής των Ελλήνων, όπως ακριβώς είχα εγγράφως ζητήσει στις 17 Φεβρουαρίου 2022.

Κατόπιν του αιτήματός μου και μετά από αναβολές για διάφορους λόγους, αυτή την Τετάρτη 14/12 συνεδριάζουν μαζί οι δύο αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, για να θέσουν επί τάπητος όλες τις εκκρεμότητες για τους υδατικούς πόρους του Νομού Λάρισας και ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Στη συνεδρίαση, ακριβώς όπως είχα προτείνει θα συμμετέχουν εκπρόσωποι πλήθους συναρμόδιων Φορέων, τόσο εκ μέρους των Υπουργείων της Κυβέρνησης όσο και τοπικών Φορέων της Θεσσαλίας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που κατάφερα να αξιοποιήσω την τιμητική θεσμική ιδιότητα που μου έχει ανατεθεί, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, για να προωθήσω τις ανάγκες και το όφελος του Τόπου μας και των Ανθρώπων μας.

Το υδατικό πρόβλημα του θεσσαλικού κάμπου χρονίζει, τα έργα “καρκινοβατούν”, ο αγροτικός κόσμος υποφέρει, η απειλή της κλιματικής κρίσης παραμονεύει καθημερινά. Ήρθε, επιτέλους, η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να αθροίσουμε

τις δυνάμεις μας, να συνθέσουμε τις προτάσεις και θέσεις μας, μέσα στη Βουλή, στο “Ναό της Δημοκρατίας”, για να γίνουν πράξη όλες οι αναγκαίες λύσεις.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω