Δεν θα επιτρέψουμε ξένες δυνάμεις στη Λιβύη, υπογράμμισε η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς (Najla Al-Mangoush) κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Tύπου, την Πέμπτη 10/6  με τον Βρετανό υπουργό Τζέιμς Κλέβερλι (James Cleverly), αρμόδιο για θέματα Μέσης Ανατολής και Βόρειας.

Όπως μεταδίδει η Libya Review, η υπουργός δήλωσε ότι η Λιβύη δεν θα χρησιμεύει πλέον ως βάση για την αποσταθεροποίηση της περιοχής και ότι δε θα φιλοξενεί καμία ξένη δύναμη.

Ο κ. Κλέβερλι πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τρίπολη για συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους της Λιβύης και η ελ-Μανγκούς εξέφρασε την εκτίμησή της για την προθυμία της Βρετανίας να ασκήσει πίεση σε χώρες που παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Λιβύης και για την σταθερή υποστήριξη της κυριαρχίας της Λιβύης, αναφέρει η Libya Review.

H Λίβυα υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει την αποχώρηση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη με τη συνδρομή και της Τουρκίας και κατά τη συνάντησή της με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω