Να στελεχωθεί με προσωπικό το Γενικό Νοσκομείο Λάρισας ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η καινούρια χρονιά έφτασε, οι ευχές περίσσεψαν, οι βασιλόπιτες κόβονται αλλά μάλλον ούτε και φέτος θα πέσει το φλουρί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.  Η εδώ και μήνες οριακή λειτουργία του, με ορισμένα τμήματα να βρίσκονται ήδη σε όρια επισφάλειας , όπως επανειλημμένα έχει δημοσιοποιηθεί και τονιστεί από την ΕΙΝΚΥΛ, έφτασε πια σε σημείο επικινδυνότητας τόσο για τους εκατοντάδες εξυπηρετούμενους καθημερινά πολίτες, όσο και για τους υπερεργαζόμενους και εξουθενωμένους ιατρούς και νοσηλευτές.

Ειδικότερα η ακραία υποστελεχωμένη παιδιατρική κλινική, αν μπορούμε να μιλάμε για κλινική με μια διευθύντρια και μια επιμελήτρια Α, η οποία λειτουργεί εδώ και καιρό με τη συνδρομή ιδιώτη συναδέλφου παιδιάτρου και την, υπό απειλές και «εντέλεσθε», εξουθενωτική εφημέρευση των δυο προηγουμένων, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με τον σοβαρό τραυματισμό της διευθύντριας και την απουσία της σε αναρρωτική άδεια. Η διοίκηση του νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ, γνωρίζοντας πολύ καλά από καιρό το πρόβλημα της ήδη υποστελεχωμένης κλινικής, εμπρός στη σοβαρότατη εξέλιξη του ουσιαστικού κινδύνου αδυναμίας λειτουργίας της  που προέκυψε προτίμησαν να μη αναλάβουν καμία πρωτοβουλία παρά μόνο όταν έφτασε το ερώτημα «ποιος θα εφημερεύσει αύριο;». Και η λύση; Κλασσικά και δοκιμασμένα «εντέλεσθε», διαταγές για καθημερινές εφημερίες που δεν μπορεί κανένας να αντέξει. Όλα αυτά σε περίοδο έξαρσης λοιμώξεων στον παιδιατρικό πληθυσμό με δεκάδες προσελεύσεις μικρών ασθενών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών καθημερινά και μεγάλη πληρότητα της κλινικής σε νοσηλείες.

Επίσης με τη λήξη του περσινού έτους συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής της ογκολογικής κλινικής, η οποία επίσης λειτουργούσε με εξουθενωτική υπερεργασία των ελάχιστων ιατρών, καθώς 2 εξ αυτών βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας εξαιτίας της εκδικητικής και αντιεπιστημονικής εμμονής τις ηγεσίας του υπουργείου απέναντι στους συναδέλφους που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.  Δυστυχώς οι ογκολογικοί ασθενείς παρουσιάζουν συνεχή αύξηση και η οποιαδήποτε καθυστέρηση στις θεραπείες τους έχει άμεσο αντίκτυπο στην ίδια τους την επιβίωση. Οι εναπομείναντες ογκολόγοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν πια στις αυξανόμενες ανάγκες, πράγμα που έγινε ακόμη πιο εμφανές με την ασθένεια ενός εξ αυτών και την ολιγοήμερη απουσία του.

Επιπλέον το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου, εξαιρετικής νευραλγικότητας τόσο για την τακτική λειτουργία όσο και ακόμη περισσότερο για την λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών, λειτουργεί προς το παρόν με την παράταση παραμονής δυο υπό συνταξιοδότηση συναδέλφων, προσωρινή λύση με ημερομηνία λήξης. Όλα αυτά τη στιγμή που συνάδελφος ακτινολόγος βρίσκεται σκανδαλωδώς μετακινημένη σε άλλο νοσοκομείο, αποστερώντας από το ΓΝΛ των πολύτιμων υπηρεσιών της. Σε ότι αφορά τον αξονικό τομογράφο, παρόλες τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες παραμένει ο απαρχαιωμένος και χωρίς διαθέσιμα ανταλλακτικά, ο οποίος από τύχη δεν έχει παρουσιάσει βλάβη , κάτι που θα σημάνει όπως είναι αντιληπτό μεγάλη επικινδυνότητα στη διαχείριση των ασθενών που θα χρειαστεί να μεταφερθούν στο ΠΠΓΝΛ για τη διενέργεια εξετάσεων.

Κι ενώ το νοσοκομείο ταλανίζεται από τις ελλείψεις σε προσωπικό στα προαναφερθέντα κι όχι μόνο τμήματα, η διοίκηση αποφάσισε και σύναψε σύμβαση με ιδιώτη συνάδελφο ουρολόγο, χωρίς την παραμικρή συνεννόηση και ενημέρωση της ουρολογικής κλινικής, η οποία είναι πλήρως στελεχωμένη με 5 ειδικούς ιατρούς, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για εξυπηρέτηση των «ημετέρων», αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του υπό διάλυση ΕΣΥ και των αναγκών των δοκιμαζόμενων από την ακρίβεια πολιτών.

Η ΕΙΝΚΥΛ δεν μπορεί να παραμείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Απαιτούμε την οριστική λύση στην υποστελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμες και οριστικές λύσεις κι όχι με μπαλώματα εκβιασμούς και «εντέλεσθε» που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

 Απαιτούμε άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων του οργανογράμματος του νοσοκομείου, ιδιαίτερα των υποστελεχωμένων τμημάτων και επιστροφή των αποσπασμένων συναδέλφων στις θέσεις τους.

Απαιτούμε σεβασμό της αξιοπρέπειας όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου και εγκατάλειψη των τακτικών εκφοβισμού».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω