Η δίκη για την εκδίκαση της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου πήρε αναβολή για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το δικαστήριο διέκοψε για άλλη συνεδρίαση μετά από πρόταση του εισαγγελέα, καθώς η ακροαματική διαδικασία θα είναι μακρά και οι μάρτυρες είναι πολλοί. Πριν από λίγη ώρα, η 35χρονη Ιωάννα, φορώντας ειδική μάσκα, αλλά και μάσκα προστασίας κατά του κορονοϊού μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους για την απουσία της καθ’ ομολογίαν δράστιδας. «Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι» ήταν οι 17 λέξεις που είπε.

Στο πλευρό της από την άφιξή της στο δικαστήριο βρισκόταν η μητέρα της και η καλή της φίλη, Αννίτα Ναθαναήλ.

«Η μητέρα μου έχει κληθεί να αντιμετωπίσει σκληρές εικόνες. Η οικογένειά µου ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό µου, οι γονείς µου, ο αδελφός µου. Η µητέρα µου έχει δείξει αστείρευτη ψυχική δύναμη. Ήταν εκεί για µένα κάθε φορά που έπεφτα και ένιωθα πως δεν αντέχω άλλο. Κάθε φορά που µε κυρίευε φόβος για τη ζωή µου και απελπισία για το µέλλον ήταν εκεί να µε «σηκώσει».

Μας έχουν δέσει καταστάσεις που ποτέ δεν περίµενα να ζήσουμε, που µόνο µια µάνα µε µια κόρη θα µπορούσαν να αντέξουν. Την είδα να γερνάει µέσα σε λίγες µέρες και να επιβαρύνεται και η δική της υγεία.

Σκέψου ότι ένα πρωί τον περασμένο Μάιο την πήραν τηλέφωνο πως είμαι  στο νοσοκομείο και από τότε δεν έχει γυρίσει σπίτι της. Έχει κληθεί να αντιμετωπίσει σκληρές εικόνες, δυσβάσταχτες καταστάσεις… µια πραγματικότητα που ξεπερνά τη φαντασία και τα έχει καταφέρει και για τις δυο µας» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ! και τη Σόνια Καζόνι πριν από κάποιους μήνες η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Περισσότερα Εδω