Απελπισία και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα των γιατρών και των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, λόγω της έλλειψης Τεχνολόγων στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο.

Όπως επισήμαναν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η κατάσταση πλέον είναι τραγική και επικίνδυνη.

Ο Γιώργος Καράγιωργας, αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ, σημείωσε: «Η κατάσταση στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Π.Γ.Ν.Λ. λόγω της έλλειψης τεχνολόγων είναι τραγική απαράδεκτη και επικίνδυνη για το λαό της Θεσσαλίας. Στα χαρτιά φαίνεται ότι υπάρχουν στο νοσοκομείο 25 τεχνολόγοι ενεργοί. όμως λόγω αναρρωτικών αδειών και αναστολών είναι μόνο 20».

Η Γεωργία Παπαδάμου, Πρόεδρος Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ σημείωσε:«Όλοι περάσαμε την πόρτα των επειγόντων περιστατικών, εκεί υπάρχει από το 2019 ένα πανό το οποίο αναφέρει λαέ της Θεσσαλίας πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Κάναμε σύσκεψη με τους εργαζομένους και θέλουμε όλοι μαζί να συσπειρώσουμε τα σωματεία της πόλης για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Ότι προσπάθειες μέσω ΥΠΕ και διοίκησης κάναμε ως τώρα έπεσαν στο κενό. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι υποχρηματοδοτηση και απαξίωση του ΕΣΥ».

Ο Κώστας Λαρίσης ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων ΠΓΝΛ, επισήμανε: «Ενώ υπάρχουν δεσμεύσεις και έκανε τις κινήσεις η διοίκηση για την πρόσληψη 5 επικουρικών συναδέλφων, το όλο θέμα κολλάει στο υπουργείο Υγείας και Εσωτερικών. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει γιγαντωθεί με το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Π.Γ.Ν.Λ.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω