Η 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας, με συντονίστρια την κα Ουρανία Πινακά, σε συνεργασία με την ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών) πραγματοποίησε επιτυχώς την Παρασκευή 15/3/2024 στο προσωπικό του ΚΤΕΛ Λάρισας, ενημερωτική δράση με θέμα τις πρώτες βοήθειες.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από την επισκέπτρια υγείας της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, κα Βασιλική Παπαδούλη για τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να προσφέρουν σε περίπτωση που ένας ενήλικας νιώσει αδιαθεσία ή πάθει κάποιο ατύχημα. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε στο κοινό το θέμα της αιμορραγίας, των εγκαυμάτων, της ρινορραγίας κλπ.

Εν συνεχεία εκπρόσωποι της ΕΟΔΥΑ παρουσίασαν στο κοινό την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) και πρακτική εφαρμογή σε πρόπλασμα και τέλος έγινε και επίδειξη-πρακτική πνιγμονής.

Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση και το προσωπικό του ΚΤΕΛ Λάρισας για την άψογη φιλοξενία και την παρουσία τους στη δράση. Επίσης ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους της ΕΟΔΥΑ κα Δέσποινα Ταστεμίρογλου και κ. Αρχοντή-Βασίλειο Ευστρατιάδη για την άριστη συνεργασία και την εξαιρετική τους παρουσία στη δράση.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η 4η Τοπική Ομάδα Υγείας Αμπελοκήπων Λάρισας
εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027» και χρηματοδοτείται από το
Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω