Η φωνή του Τόλη Βοσκόπουλου σίγησε για πάντα τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Ιουλίου, μια μόλις εβδομάδα μετά τα 81 γενέθλιά του βυθίζοντας στο πένθος το Πανελλήνιο. Η απώλεια αυτή ωστόσο, στοίχησε περισσότερο στην κόρη του, Μαρία η οποία ήταν και η μεγάλη αδυναμία του καλλιτέχνη. 

Η Μαρία Βοσκοπούλου αποτελεί τον καρπό του έρωτά του με την Άντζελα Γκερέκου. Γεννήθηκε πρόωρα ανήμερα του 15 Αύγουστου του 2001 για να γεμίσει με χαμόγελα τη ζωή του ζευγαριού. Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ποτέ δεν έκρυψε την αδυναμία του σε εκείνη. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που όταν εκείνη βρισκόταν στα μπροστινά τραπέζια των μαγαζιών που εμφανιζόταν, ο Τόλης Βοσκόπουλος τη σήκωνε πάνω και της αφιέρωνε ένα τραγούδι που για εκείνους σήμαινε πολλά (δες εδώ ένα σχετικό βίντεο)

Η αδυναμία αυτή όμως που έδειχνε ο Τόλης Βοσκόπουλος στην κόρη του δεν ήταν μονόπλευρη. Η Μαρία αγαπούσε τον μπαμπά της όσο τίποτα και τον θαύμαζε, ενώ κάθε φορά που τον έβλεπε πάνω στην πίστα δάκρυζε. (δες εδώ ακόμα μια συγκινητική στιγμή μπαμπά και κόρης)

Νιώθω περήφανη γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος καλλιτέχνης και ο κόσμος τον αγαπάει και μαζί με τον κόσμο και εγώ, πολύ. Όταν είναι πάνω στη σκηνή, δεν είμαι μόνο κόρη του, είμαι και θαυμάστριά του. Τραγουδήσαμε και μαζί, δεν το περίμενα, ούτε το πολυήθελα, ντρεπόμουν, αλλά αφού το ήθελε εκείνος… είναι η μέρα του σήμερα. Μου αρέσουν όλα τα τραγούδια του, είναι ξεχωριστά για μένα. Τα λέει ο μπαμπάς μου οπότε… Τον αγκάλιασα και του είπα: “μπαμπά σ΄ αγαπάω πολύ” είχε δηλώσει η Μαρια Βοσκοπούλου τον Νοέμβριο του 2014 μετά το τέλος μιας μουσικής παράστασης που είχε δώσει ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Ενώ έναν χρόνο μετά και μιλώντας στις κάμερες μετά την επιστροφή του Τόλη Βοσκόπουλου στη νυχτερινή Αθήνα μετά από μια περιπέτεια με την υγεία του είχε πει: “Είμαι πολύ συγκινημένη που ξαναβγήκε μετά την περιπέτεια υγείας που είχε αλλά ήμουν σίγουρη ότι θα τα κατάφερνε. Του στάθηκα πολύ γιατί τον αγαπάω πολύ και δε μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Ήθελα να το κάνω και το έκανα. Εκείνος μου λέει ότι έχω πάρει τη φωνή του, εγώ έχω σκεφτεί ότι θέλω να γίνω ηθοποιός“.

Λίγα χρόνια αργότερα, η νεαρή κοπέλα αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής και με αφορμή τη συμμετοχή της στη σειρά “Τα καλύτερά μας χρόνια” είχε μιλήσει στην εκπομπή “Φλερτ” της ΕΡΤ τον Σεπτέμβριο του 2020.

“”Τη μαμά μου δε τη ξέρω τόσο πολύ σαν καλλιτέχνη. Τον μπαμπά μου τον ξέρω καλλιτεχνικά και αυτό είναι κάτι που με βοήθησε στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διαχειρίζομαι κάποια πράγματα… Κάποιοι λόγω των γονιών μου μπορεί να έχουν θετική προδιάθεση και κάποιοι αρνητική. Είμαι προετοιμασμένη για όλα. Έχω και δεν έχω λάβει συμβουλές. Μπορεί να είναι του χώρου αλλά επειδή εγώ είμαι το παιδί το παιδί τους, φαίρονται περισσότερο σαν γονείς και όχι σαν καλλιτέχνες. Ο μπαμπάς μου, στην τρίτη Λυκείου όταν συζητάγαμε τι θα κάνω μου είπε: “δε μπορείς εσύ παιδί μου να κάνεις καμία άλλη δουλειά, θα γίνεις ηθοποιός”. Το ήξερε”.

Για τον πατέρα της όμως είχε μιλήσει και στο περιοδικό Hello την ίδια χρονιά λέγοντας: “Οι γονείς μου είναι αυτοί που είναι. Είναι δεδομένο και δεν αλλάζει. Βρίσκω λοιπόν λάθος να μην κάνω όλα όσα θέλω και ονειρεύομαι εξαιτίας του επιθέτου μου. Όταν γνωρίσει κάποιος εμένα, θα γνωρίσει την Μαρία ως αυτόνομη προσωπικότητα. Έχει και καλές και δύσκολες στιγμές αλλά εμένα αυτό ήταν το περιβάλλον μου, η ζωή μου, ήταν το φυσιολογικό. Είναι πολύ όμορφο να βλέπω την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του πατέρα μου όταν κάνει ένα live. Είναι συγκινητικό όταν βρισκόμαστε έξω και τον πλησιάζουν προκειμένου να του εκφράσουν τον θαυμασμό τους. Είναι πολύ εύκολο όταν είσαι προβεβλημένος όλοι να έχουν να πουν κάτι για σένα. Να έχουν δηλαδή άποψη, ακόμα κι αν δεν σε γνωρίζουν, για το πώς είναι η ζωή σου. Πρόκειται για μία παρεμβατική συνθήκη, η οποία δεν μου αρέσει”.

Ενώ στο περιοδικό OK! αναφερόμενη στις συμβουλές που της έχουν δώσει οι γονείς της είχε πει: “Οι συμβουλές που κρατάω από τους γονείς μου είναι, «Να προσέχω πού δείχνω εμπιστοσύνη» και «Να είμαι ο εαυτός μου» αλλά ανεξάρτητα από συμβουλές πιστεύω πως ο καθένας μας πρέπει να κάνει τα δικά του βήματα ή και λάθη ενδεχομένως”.

Xθες η Μαρία Βοσκοπούλου επέλεξε να αποχαιρετήσει τον πατέρα της στα social media με μια κοινή τους φωτογραφία από την παιδική της ηλικία και τρεις μονάχα λέξεις: “Σε αγαπώ πολύ”. (δες εδώ την ανάρτηση της Μαρίας Βοσκοπούλου)

 

 

 

 

Περισσότερα Εδω