Διαστάσεις τσουνάμι λαμβάνει η διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς, πέραν του συνολικού αριθμού κρουσμάτων, «SOS» εκπέμπουν περιφερειακές ενότητες όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Μαγνησία.

Όπως ήταν φυσικό, η διάδοση εμφανίζεται αυξημένη στο σύνολο της χώρας. Ωστόσο, στην Αττική, για παράδειγμα, σχεδόν 1 στα 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που τα προάστια εμφανίζουν ιδιαίτερα χαμηλή διάδοση.Συγκεκριμένα, ο κεντρικός τομέας Αθηνών με 395 και η ΠΕ Πειραιά με 131 κρούσματα κορωνοϊού είναι οι δύο περιφερειακές ενότητες με τριψήφιο αριθμό μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο στην Αττική.

Επιμένει η διάδοση στη Θεσσαλονίκη, «στα κόκκινα» η Λάρισα
Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη εμφανίζει μια σταθεροποίηση σε ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, με 591 νέες διαγνώσεις του νέου κορωνοϊού. Θυμίζουμε πως στη συμπρωτεύουσα χθες, με ελαφρώς λιγότερα κρούσματα ανά την επικράτεια, τα περιστατικά ξεπερνούσαν τα 600.

Η επιδημιολογική εικόνα έρχεται λίγες ώρες αφότου παρακολουθήσαμε εικόνες συνωστισμού και έλλειψη μέτρων ατοκιμής προστασίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τον πολιούχο της πόλης, Άγιο Δημήτριο.

Στα «κόκκινα» Μαγνησία και βόρεια Ελλάδα
Ιδιαίτερα αυξημένη η διάδοση και στη Μαγνησία, που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 221 κρούσματα κορωνοϊού. Τα δεδομένα από την περιφέρεια της κεντρικής Ελλάδας είναι ανησυχητικά, καθώς πλέον καταγράφει 116 θετικά κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού (στη Θεσσαλονίκη ο ίδιος δείκτης είναι 53).

Τέλος, σταθερά αυξημένη παραμένει η διάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Στην Ημαθία καταγράφονται 140 περιστατικά, στην Πέλλα 122, στην Πιερία 114 και στις Σέρρες 102 μολύνσεις του νέου κορωνοϊού.

Η κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού την Τρίτη 26-10
Από το σύνολο των 4.165 κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα, 26 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Περισσότερα Εδω