Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου του 9ου Γυμνασίου Λάρισας με τη συνοδεία – επίβλεψη εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

Οι μαθητές μας βίωσαν πρωτόγνωρες και ξεχωριστές εμπειρίες και αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους τεχνολογίας και πολιτισμού.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη στο αστεροσκοπείο του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν ενδελεχώς για τις παρατηρήσεις των άστρων στον ουράνιο θόλο με τη χρήση τηλεσκοπίου τελευταίας τεχνολογίας και την επεξεργασία των δεδομένων από εξελιγμένους υπολογιστές.

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη των μαθητών/τριών σε εργαστήριο ρομποτικής όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και με βιωματικό τρόπο συναρμολόγησαν το δικό τους ρομποτικό αυτοκίνητο και το προγραμμάτισαν να εκτελεί εντολές μέσω υπολογιστή.

Δεν θα μπορούσε, τέλος, να μην πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των παιδιών στο ίδρυμα πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» και η ξενάγησή τους στους εντυπωσιακά προσεγμένους χώρους του.

Και η πολύ όμορφη αυτή εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη-ξενάγηση των παιδιών στο λόφο της Ακρόπολης, το λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού, με τα επιβλητικά μνημεία του 5ου αι. π.Χ. που αποτελούν πόλο έλξης και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη τους.

Οι στόχοι, λοιπόν, που είχαν τεθεί από τους διοργανωτές της εκδρομής πραγματώθηκαν πλήρως. Οι μαθητές/τριες είδαν, παρατήρησαν, άκουσαν, έμαθαν, διασκέδασαν, χαλάρωσαν και ξεκουράστηκαν συμβιώνοντας με τους συμμαθητές τους σε μια αλλιώτική και ξεχωριστή γι’ αυτούς εμπειρία στο πλαίσιο της σχολικής τους ζωής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω