Αλλοι τρεις απινιδωτές τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία των Τρικάλων, με μέριμνα του Δήμου Τρικκαίων, κατόπιν δωρεάς συμπολιτών. Πρόκειται για την ευγενική προσφορά συμπολιτών στη μνήμη Θεμιστοκλή Βούλγαρη, προσφορά που ενισχύει την πιθανότητα άμεσης παρέμβασης πιστοποιημένων χρηστών απινιδωτών για ΚΑΡΠΑ.
Οι τρεις αυτοί απινιδωτές τοποθετήθηκαν σε κεντρικούς αθλητικούς χώρους, μ ε μέγιστη παρουσία πολιτών: στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, στο Δημοτικό Στάδιο και στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο (οδός Κατσιμήδου).

Με τον τρόπο αυτόν, ανέρχονται σε 11 οι απινιδωτές που βρίσκονται σε πολυσύχνατα σημεία της πόλης. Οι άλλοι 8 βρίσκονται σε
– ΚΕΠ Δημαρχείου
– Μύλο Ματσόπουλου
– «μανάβικα» (μπαρ The Love Shake)
– Πνευματικό Κέντρο
– Μουσείο Τσιτσάνη
– Λαϊκή αγορά
– Δικαστήρια
– Πάρκο Αη Γιώργη.
Παραλλήλως οπ Δήμος Τρικκαίων προμηθεύτηκε και υλικά για την παράταση ισχύος των παλαιότερων απινιδωτών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων, συνεργαζόμενος με την τοπική κοινωνία, έχει γίνει αποδέκτης της δωρεάς άλλων 4 απινιδωτών τα προηγούμενα χρόνια:
– 2 από τον Σύλλογο Ελληνογερμανικής φιλίας Hellas, από την αδελφοποιημένη με τα Τρίκαλα γερμανική πόλη Amberg
– 2 από τη Συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Από το 2014, ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (τμήμα Τρικάλων) και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, προώθησε και υλοποίησε πλήθος σεμιναρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων, καθώς και σεμιναρίων κατάρτισης και πιστοποίησης στην ΚΑΡΠΑ.
Στόχος, το να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για περιπτώσεις αιφνίδιας ανάγκης σε περιστατικά που χρήζουν καρδιακής αναζωογόνησης.

Από το γραφείο Τύπου




Περισσότερα Εδω