Στα χνάρια των χρυσών παιδιών του τένις, του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, η μόλις 16 ετών Λαρισαία, Μιχαέλα Λάκη είναι το next best thing της ελληνικής αντισφαίρισης – Τα παιδικά χρόνια στον Τύρναβο, οι επίπονες προπονήσεις και το όνειρο του Grand Slam

Το ελληνικό τένις βιώνει αναμφίβολα μια από τις φωτεινές του περιόδους με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να πρωταγωνιστούν στις χωμάτινες επιφάνειες του Roland Garros, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά τους στα αθλητικά χρονικά.

Τα χνάρια τους ωστόσο ακολουθεί και η μόλις 16 ετών, Μιχαέλα Λάκη, που στην παρθενική της συμμετοχή στο Rolland Garros κατάφερε να πάρει μια σπουδαία πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης στην κατηγορία Juniors!

Συγκεκριμένα, η νεαρή τενίστρια πέτυχε μεγάλη ανατροπή στον «εμφύλιο» απέναντι στην Σοφία Κωστούλα που αγωνίζεται όμως για το Βέλγιο, κερδίζοντας με 2-1 σετ (4-6, 6-2, 7-6)!

Η Λάκη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, είδε την αντίπαλό της να σερβίρει για το ματς, αλλά κατάφερε να κάνει τρομερή ανατροπή με εντυπωσιακή εμφάνιση στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ, σε ένα ματς που κράτησε 2 ώρες και 37 λεπτά!

Από τον Τύρναβο της Λάρισας στα κορυφαία σαλόνια του τένις

Γεννημένη στον Τύρναβο της Λάρισας, η πρώτη επαφή της με τη ρακέτα έγινε σε ηλικία πέντε ετών, έχοντας ήδη δοκιμάσει αρκετά αθλήματα προηγουμένως όπως η κολύμβηση και η ενόργανη γυμναστική. Ωστόσο όπως η ίδια ομολογεί το τένις ήταν αυτό που της έκλεψε την καρδιά, εξαιτίας του ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού του χαρακτήρα.

Μέσα από καθημερινές επίπονες προπονήσεις άνω των τεσσάρων ωρών η νεαρή Λαρισαία, εκγύμνασε τόσο το σώμα  όσο και το πνεύμα της, θυσιάζοντας ταυτόχρονα ξέγνοιαστες στιγμές με εκδρομές και φίλους. Αρωγοί φυσικά στην προσπάθεια της ήταν πάντοτε οι γονείς και τα τρία αδέρφια της, στους οποίους οφείλει και ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας της.

«Εγώ σαν παιδί έχω στερηθεί πολλά όσον αφορά τις διακοπές, τον ελεύθερο χρόνο, βόλτες με τις φίλες μου, εκδρομές με τους συμμαθητές και παρά πολλά ακόμη. Όταν ήμουν πιο μικρή με ενοχλούσε αυτό αλλά μετά τα 10 το ξεπέρασα τελείως γιατί είμαι πολύ αφοσιωμένη σε αυτό που θέλω να πετύχω».

Πρωταθλήτρια Ευρώπης ετών 14!

Με την καθοδήγηση του προπονητή της Φοίβου Μιχαλόπουλου, η Μιχαέλα κοιτάζει ψηλά… Το όνειρο και το ταλέντο της άλλωστε είναι τα απαραίτητα εφόδια στο μακρύ και κοπιώδες ταξίδι του πρωταθλητισμού.

Το 2019 η Μιχαέλα Λάκη έγινε η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο European Junior Championships 14 & Under, ενώ μέσα στο 2021 μπήκε για πρώτη φορά στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης των κοριτσιών junior της ITF και συγκεκριμένα στο Νο.86!

Κατέστη μάλιστα μόλις η δεύτερη Ελληνίδα τενίστρια που συμμετείχε σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ14, μετά την Λένα Δανιηλίδου το 1996.

Πρότυπο μου η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Η λαμπρή πορεία των δύο κορυφαίων ελληνόπουλων στα κορτ των πρωτοκλασσάτων διοργανώσεων, δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί πηγή έμπνευσης και για τη νεαρή Μιχαέλα.

«Η Μαρία και ο Στέφανος είναι και για εμένα πρότυπα όπως και για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα. Έχουν βοηθήσει παρά πολύ στην ανάπτυξη του ελληνικού τένις και δίνουν σε όλους κίνητρο να ασχοληθούν με αυτό όχι μόνο σαν χόμπι αλλά και να ξεκινήσουν πρωταθλητισμό.Τους θαυμάζω και τους δυο παρά πολύ και ελπίζω μια μέρα να φτάσω και εγώ ψηλά σαν και αυτούς, Τα πρότυπα μου εκτός από τον Στέφανο και την Μαρία είναι η Serena Williams και ο Roger Federer!», δήλωσε σε συνέντευξή της.

To παρόν και το μέλλον του ελληνικού τένις φωνάζουν βροντερά παρών, μη κραδαίνοντας τα τρόπαια και τις διακρίσεις τους. Η δουλεία, η πίστη και η επιμονή είναι τα μοναδικά τους εχέγγυα για την κορυφή…

laki_vraveiaaa

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω