Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου 2023 – 2024», στο οποίο συμμετέχει την τρέχουσα χρονιά το 6ο Λύκειο Λάρισας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στο αμφιθέατρο του σχολείου εκδήλωση με θέμα «Νέοι – Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωεκλογές» με την υποστήριξη του Europe Direct Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν οι κύριοι Ι. Παπαδημόπουλος, νομικός και καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Β. Χατζηκαμαγιάννης, επικεφαλής του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο πρώτος αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον ρόλο των οργάνων που την αποτελούν. Επίσης, επεκτάθηκε στον τρόπο διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών και τόνισε τη σημασία συμμετοχής των πολιτών σε αυτές. Ο δεύτερος ομιλητής παρουσίασε τη λειτουργία και τον ρόλο των κατά τόπους Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) και επισήμανε κι αυτός την ανάγκη προσέλευσης των πολιτών στην κάλπη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τους μαθητές του προγράμματος τα αποτελέσματα μιας μικρής έκτασης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο και η οποία προσπάθησε να ανιχνεύσει τι γνωρίζουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση οι συμμαθητές τους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 και ποια είναι η στάση τους απέναντι σε αυτές. Η εκδήλωση διανθίστηκε από τραγούδια των παιδιών του προγράμματος και έκλεισε με μηνύματα που απηύθυναν στους συμμαθητές τους σχετικά με το τι σημαίνει Ευρώπη γι΄ αυτούς και γιατί οι ίδιοι θα προσέλθουν στις κάλπες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω