Το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα πουυλοποιεί η ΔΔΕ Καρδίτσας σε συνεργασία με σχολικές μονάδες που ανήκουν στην εποπτεία της.

Έχει ως σκοπό να ενημερώσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για τους τρόπους, πρόληψης και αντιμετώπισης των σημαντικότερων φυσικών καταστροφών όπως σεισμοί, πλημύρες, φωτιές καθώς και τρόπους παροχής πρώτων βοηθειών.
ΤοπρόγραμμαπουυλοποιείηΔΔΕΚαρδίτσας,είναισταπλαίσιατουErasmus+ (ΚΑ201- ΣτρατηγικέςΣύμπραξηςγιατηνΑνάπτυξητηςΚαινοτομίας) με τίτλο «SOS Schools: “Inclusive Responsible ResponsiveTeachers – EuropeanTrainingCourseforschoolteachers (andstudents) onemergencymanagementandfirstaidthroughcivicengagement».

Οι στόχοι του προγράμματος είναι πολλαπλοί και εστιάζονται κυρίως στα μέτρα πρόληψης, τους τρόπους αντίδρασης κατά τη διάρκεια μιας φυσικής καταστροφής αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν μετά από μία φυσική καταστροφή. Αποδείχθηκε πολύ επίκαιρο θέμα δεδομένων των φυσικών καταστροφών που έπληξαν πρόσφατα το νομό μας.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το υλικό τόσο του ίδιου του προγράμματος προς υλοποίηση των παραπάνω στόχων όσο και αυτό που διατέθηκε από το τμήμα Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Π.Ε. Καρδίτσας.Η ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε πρώτα με εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση της ψηφιακής αίθουσας και στη συνέχεια δια ζώσης με την ενημέρωση και επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών και τη διενέργεια άσκησης ετοιμότητας σε σεισμό.Ο συντονισμός έγινε από το Διευθυντή του σχολείου Αναστάσιο Τσίρα σε συνεργασία με τονΥποδιευθυντή Κωνσταντίνο Ντούρα του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς Βράντζα Ελένη, Ευαγγέλου Δημήτριο.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω