Τρεις μήνες μετά την έναρξη της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα και οι αργοί ρυθμοί στην εξέλιξή της συνεχίζονται.

Διαφωτιστικό αναμένεται να είναι και το αποτέλεσμα των αναλύσεων αυτών για τα ακριβή αίτια θανάτου του 6μηνου βρέφους της οικογένειας, της άτυχης Ίριδας που πέθανε στην κούνια του.

Αίσθηση πάντως προκαλεί και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της. Είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που αντάλλαξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον σύζυγό της και την αδελφή της μετά τον θάνατο του βρέφους και αποτελούν μέρος της δικογραφίας. Λίγες μέρες μετά την ανακοπή που προκάλεσε την τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, στέλνει μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του Μάνου Δασκαλάκη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», όντως η Ρούλα Πισπιρίγκου κάλεσε στο τηλέφωνο την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα και της ζήτησε το πανάκι της Ίριδας πίσω, με το πρόσχημα ότι μάζευε τα πράγματα της μικρής και για συναισθηματικούς λόγους το ήθελε. Η ιατροδικαστής της τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, καθώς το πανάκι αποτελούσε πειστήριο και θα παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές, όπως και έγινε και βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση.

Λόγω της κατάστασης συντήρησης των ιστών των οργάνων των δύο παιδιών στην φορμόλη και της μουμιοποίησής τους, οι αναλύσεις που θα γίνουν στα τοξικολογικά εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα καθυστερήσουν. Χρειάζεται ειδική επεξεργασία και έτσι θα παραταθεί αρκετά η λύση του γρίφου, ωστόσο θα υπάρξουν αποτελέσματα όπως τονίζουν οι ειδικοί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απάντησε και στο σχετικό ερώτημα της 18ης Ανακρίτριας που ζητούσε να της διαβιβαστούν στοιχεία για την πιθανή πηγή προέλευσης της κεταμίνης, νόμιμα ή παράνομα και με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Στην απάντησή του ο ΕΟΦ αναφέρει πως η παράνομη διακίνηση ουσιών γίνεται μέσα από ιστότοπους «φαντάσματα» που λειτουργούν για ελάχιστο χρόνο και πως έχουν απευθυνθεί αρμοδίως στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Περισσότερα Εδω