Το τελευταίο τους δικαστικό χαρτί μέσω ειδικών νομικών ενεργειών παίζουν τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ράπτου προκειμένου να αποτρέψουν το λουκέτο στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο που έχει ξεσηκώσει στο πόδι ολόκληρη τη Λάρισα, με τον τρόπο τουλάχιστον που επιχειρείται.

Αυτό επεσήμανε η νομική σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων κ. Αλέκα Κωνσταντινίδου, τονίζοντας πως αναμένονται «από Δευτέρα» εξελίξεις, αλλά και ότι «αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις αρνητικές» το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. Πρόσθεσε πως τις τελευταίες ώρες έχει ενταθεί η πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση, λέγοντας μάλιστα πως υπήρξε ιδιαίτερη η συμβολή δύο προσώπων από δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Το απόγευμα της Πέμπτης εκατοντάδες γονείς συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος της οδού Καρδίτσης, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δραματικές εξελίξεις.

Δείτε τι είπε η κ. Κωνσταντινίδου:

Η όλη συγκέντρωση έγινε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Εκπαιδευτηρίων Νίκο Ράπτη να «λυγίζει» στην ομιλία του για την αείμνηστη θεία του και να καταλήγει λέγοντας πως αν το επιθυμεί ο Θεός, τα Εκπαιδευτήρια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας αλλά και πρώην προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ντίνου Διαμάντου, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας πως «η δεσποινίς Ραπτού έκλεισε τα μάτια για να τα ανοίξουν κάποια άλλοι».

Για μία ακόμη φορά ο κ. Διαμάντος με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε πως υφίσταται ζήτημα κτηριακής ασφάλειας, καταρρίπτοντας το βασικό επιχείρημα της «απέναντι» πλευράς.

Δείτε τι είπε:

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της συνέχισης λειτουργίας του σχολείου πήρε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Δεληγιάννης επαναλαμβάνοντας πως δεν μπορεί να κλείνει σε μία νύχτα ένα σχολείο.

Δείτε τι είπε:

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Βασίλη Πινακά που τόνισε πως μετέφερε το ζήτημα στο ανώτατο επίπεδο, στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Δείτε τη δήλωση:

Υπενθυμίζεται πως αύριο δε θα γίνουν μαθήματα σε ένδειξη πένθους για την απώλεια της Μαίρης Ράπτου η οποία κηδεύεται στις 2 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Αναμένεται ωστόσο, να ακολουθήσει σύσκεψη αύριο Παρασκευή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

newsroom onlarissa.gr / φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω