Με μουσικές, λόγια και μια μικρή συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη αποχαιρέτησε ¨σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Ταχυδρομείου, τον Μίκη Θεοδωράκη, η Λάρισα. Ο Θεοδωράκης ήταν επίτιμος δημότη της από το 1983, και οι Λαρισαίοι του είπαν το δικό τους “αντίο” με  δικά του τραγούδια και λόγια.

Ο Δήμος Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών διοργάνωσε έναν συμβολικό μουσικό αποχαιρετισμό τη μέρα που τον υποδέχτηκε στα χώματά της η ιδιαίτερη πατρίδα του. Την προηγούμενη μέρα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης παραβρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών όπου είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του.

Ένα οργανικό ορχηστρικό σύνολο αποτελούμενο από μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας ερμήνευσε μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του: Μαργαρίτα Μαγιοπούλα, Στρώσε το στρώμα σου για δυο, Φαίδρα, Βρέχει στη φτωχογειτονιά, Της ξενιτιάς, Άρνηση, Όμορφη πόλη.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Ευδοκία Χώτα, Άννα Αγγελή, Ελένη Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνα Δάσσιου – βιολιά, Παυλίνα Θεοδόση – βιολοντσέλο, Ιορδάνης Σοφιάδης – φλάουτο, Μιχάλης Σαμπάνης – κλαρινέτο, Χρήστος Κτιστάκης – πιάνο. Διεύθυνε ο Χρήστος Κτιστάκης.
Τραγύδησαν: Χρήστος Ζαχαρίας, Ελένη Μιχαλέ.

Ενδιάμεσα από τα τραγούδια ακούστηκαν λόγια και στίχοι του σπουδαίου δημιουργού και αγωνιστή. Επέλεξαν και διάβασαν, η Δέσποινα Θεοδώρου και η Κωνσταντίνα Καρυδάκη.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω