Με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Απρόσκλητη» που θα πρωταγωνιστήσει τη φετινή σεζόν, η Μυριέλλα Κουρεντή παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού. Η ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ελληνικό #metoo και τους προφυλακισμένους συναδέλφους της για τους οποίους θεωρεί ότι η μεγαλύτερη ποινή ήταν το τέλος της καριέρας της.

Δύσκολος, σκληρός και ανταγωνιστικός ο χώρος σου. Παρόλα αυτά, έχεις ενταχθεί με επιτυχία, όπως όλα δείχνουν. Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας;

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον χώρο, είχα ήδη προαποφασίσει κάποια πράγματα. Ότι δεν θα αποκτούσα ποτέ έπαρση, ότι δεν θα πρόδιδα ποτέ τα ιδανικά μου, ότι θα δούλευα πάρα πολύ σκληρά και ότι δεν θα επαναπαυόμουν ποτέ στην εμφάνισή μου. Ήθελα να μην χαρακτηριστώ ως η όμορφη ενζενί, να μπορώ και να τσαλακωθώ και να δουλέψω σε πολλές διαφορετικές συνθήκες. Πιστεύω ότι τα συστατικά της επιτυχίας στον καθένα είναι ξεχωριστά, αλλά σίγουρα, εκτός από ταλέντο, γι’ αρχή, χρειάζεται πίστη στα όνειρά σου, πολύ σκληρή δουλειά και αληθινή αγάπη και αφοσίωση για την Τέχνη σου.

Συνάδελφοί σου καταγγέλθηκαν και μάλιστα δύο εξ αυτών προφυλακίστηκαν για αξιόποινες πράξεις. Πιστεύεις πως ανεξαρτήτως ετυμηγορίας από τα δικαστήρια, η καριέρα τους τελείωσε;

Το τέλος της καριέρας τους ίσως και να ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία γι’ αυτούς. Εξάλλου, όλη αυτή την άνεση, να κάνουν τόσο λάθος πράγματα, τους την ενίσχυε η ίδια τους η θέση στον χώρο, οπότε αν τους την στερήσεις, μένουν χωρίς δύναμη. Οι θέσεις ισχύος είναι θέσεις που πρέπει να κερδίζονται από ανθρώπους που τις αξίζουν και τις σέβονται κι όχι από ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν προς όφελός τους και με δόλο.

Πιστεύεις ότι μετά από όλα αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια, θα σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια αδιανόητα γεγονότα;

Το ελπίζω, αλλά αυτό που εύχομαι, είναι να σταματήσουν οι άνθρωποι να φοβούνται και να αρχίσουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, αλλά και τους γύρω τους, αν τους συμβεί κάτι ανάλογο ή βρεθούν μάρτυρες σε μια τέτοια συμπεριφορά.

Περισσότερα Εδω