Μοιράσου το αρθρο!

Η καρδιά της αυτοδιοίκησης από το απόγευμα της Κυριακής  χτυπά στον Βόλο, που υποδέχεται το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέοςκαλωσόρισε τους δημάρχους όλης της Ελλάδας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο.

Ο Θανάσης Νασιακόπουλος, πρόεδρος της ΚΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ είπε ότι “ήταν άριστη επιλογή του προέδρου μας, ο Βόλος για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, μία πανέμορφη πόλη που θα μας εμπνεύσει για να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί και πιο δραστικοί στο συγκεκριμένο συνέδριο για αποφάσεις που θα αλλάξουν την ροή του πρώτου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι “το συνέδριο ήρθε εδώ επειδή επέμεινε ο Αχιλλέας Μπέος και μας καλοδέχθηκε, ενώ μας παραχώρησε το Εκθεσιακό – Συνεδριακό κέντρο για τις εργασίες μας, το οποίο ζηλέψαμε”. Στη συνέχεια τόνισε: “Είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές συνέδριο που κάνουμε με αυτή τη διοίκηση. Γίνεται σε μία δύσκολη κατάσταση, με έναν πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία, με ένα ενεργειακό σκηνικό που μας έχει φέρει στα όριά μας, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους δήμους και με έναν πληθωρισμό που κανείς δε θα περίμενε πέρυσι. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους δήμους όρθιους και να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες. Συνεχίζουμε να κρατάμε τις κοινωνίες όρθιες. Τα πάντα έχουν αυξηθεί, αλλά ούτε το νερό αυξήθηκε, ούτε τα δημοτικά τέλη. Τα λεφτά των δήμων όμως τελειώνουν και δε μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι. Πρέπει να καταλάβει το κράτος ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ψηλά. Δε μπορεί το κράτος από την Αθήνα να διοικεί τα πάντα. Πρέπει να τη στηρίξει πραγματικά με αρμοδιότητες και χρήματα, αλλά και θεσμικά διότι νιώθω ότι είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Δήμαρχοι κατηγορούνται για κακούργημα για τα αδέσποτα. Είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι και στη δικαιοσύνη. Πρέπει να αλλάξουμε κάτι στην ενέργεια. Αλλιώς θα είμαστε εδώ πάλι και του χρόνου. Εμπιστοσύνη και νομική θωράκιση στην αυτοδιοίκηση θέλουμε.”

Δείτε φωτογραφίες

Περισσότερα Εδω