Με την υπόθεση στο Βόλο με πρωταγωνίστρια ένα κοριτσάκι 8 ετών που κακοποιούνταν σεξουαλικά για δυο χρόνια από τον παππού της και έχει προκαλέσει φρίκη σε όλη τη χώρα, ασχολήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου η Ελένη Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια εμφανώς σοκαρισμένη από την υπόθεση θέλησε να θέσει τους προβληματισμούς της.

«Το “σοκάρει” πια μου φαίνεται ότι είναι πολύ απλό να το λέμε. Καμιά φορά βλέπουμε τις ειδήσεις και λες “δε μπορεί”» είπε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη.

Στη συνέχεια, και αφού η παρουσιάστρια άκουσε προσεκτικά το ρεπορτάζ ανέφερε: «Θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνει κάτι σαν καμπάνια ενημέρωσης γι΄αυτά τα θέματα. Για το πως ένας γονιός μπορεί να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί του γιατί απ’ ότι λένε όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα, όταν έχουμε τέτοια περιστατικά είναι στο πολύ κοντινό περιβάλλον της οικογένειας. Όχι πάντα, συνήθως.

Εμείς ως γονείς χρειαζόμαστε ενημέρωση πως να καταλαβαίνουμε το παιδί μας πριν φτάσει να μας μιλήσει που μπορεί να μη μιλήσει και ποτέ. Τα παιδιά φοβούνται. Είναι πολύ εύκολο να τα παρασύρει κάποιος ειδικά αν είναι στο κοντινό περιβάλλον και να τους πει ότι δεν πρέπει να μιλήσουν. Εμείς είναι το θέμα τι κάνουμε. Πως θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πιο γρήγορα ότι κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να μας βοηθήσουν να βλέπουμε πράγματα που ίσως δε δίνουμε καμία σημασία» είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Μενεγάκη.

Περισσότερα Εδω