Ένα σημαντικό έργο που στόχο έχει την πνευματική ενίσχυση και την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων στο σεισμόπληκτο Δαμάσι εισήλθε σε φάση ολοκλήρωσης… Ο λόγος για το νέο Ιερό Ναό, του οποίου η κατασκευή προχώρησε με γοργούς ρυθμούς.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κεντρική εκκλησία του Δαμασίου, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από το χτύπημα του Εγκέλαδου και πλέον δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα, στην έκταση όπου βρίσκονται οι οικίσκοι, ξεκίνησε η ανέγερση του νέου Ιερού Ναού ώστε σ’ αυτόν τον χώρο να εκκλησιάζονται οι κάτοικοι. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Τρύφωνα, που είναι ο προστάτης των αμπελουργών.

Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής, όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει βοηθήσει ενεργά και σημαντικά στην ανέγερση του νέου Ιερού Ναού, ενώ βρέθηκε και πάλι στον χώρο των εργασιών ώστε να γίνει ο συντονισμός σε ότι αφορά τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Ο Μητροπολίτης Χαρίτων από την πρώτη στιγμή βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των σεισμόπληκτων κατοίκων και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την πρώτη Θεία Λειτουργία – μετά τον σεισμό – που τελέστηκε στην τέντα. Το όραμά του να αποκτήσει το Δαμάσι μια νέα εκκλησία πλέον υλοποιείται και γι’ αυτό του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια – όπως και σε όσους συνέβαλαν μαζί με τον Δήμο Τυρνάβου – ώστε να ανεγερθεί ο Ιερός Ναός.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι θα μπορούν να ασκούν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους, με τη νέα εκκλησία να αποτελεί πνευματική κοιτίδα και χώρο ψυχικής ανάτασης, μετά από όσα εξαιρετικά δύσκολα πέρασαν τους τελευταίους εννιά μήνες.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα κοντά στους πληγέντες συμπολίτες μας του Δαμασίου μέχρι και ο τελευταίος εξ αυτών να επιστρέψει στο σπίτι του» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω