Το Σάο Πάολο Βραζιλίας πέτυχε το αδύνατο σύμφωνα με τους κανόνες των μαθηματικών  εμβολιάζοντας περισσότερο από το 100 % των ενηλίκων με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της γιγαντούπολης, σήμερα στην πόλη ζουν 9.230.227 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Συνολικά όμως 9.628.888 πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με δήλωση της γραμματείας υγείας του Σάο Πάολο, επικαλούμενη το τελευταίο βραζιλιάνικο «Vacinômetro» το οποίο επικαιροποιείται καθημερινά και αποτυπώνει την κατάσταση εμβολιασμού στη μητρόπολη. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί εμβολιασμού αντιστοιχούν έτσι σε ποσοστό 104,3 % για την πρώτη ή εφάπαξ δόση.

Το ποσοστό ρεκόρ εμβολιασμών αποδίδεται σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών της πόλης από την μια στον αριθμό του πληθυσμού που έχει καταγραφεί στην τελευταία απογραφή του Ινστιτούτου Γεωγραφίας και Στατιστικών της Βραζιλίας που προέρχεται από το 2010 γεγονός που σημαίνει πως αυτός μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, ενώ ένας άλλος λόγος είναι ότι στο Σάο Πάολο έχουν εμβολιαστεί κάτοικοι και άλλων γειτονικών πόλεων, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στα στατιστικά στοιχεία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γραμματείας υγείας της πόλης καθώς το σύστημα δημόσιας υγείας της Βραζιλίας είναι αποκεντρωμένο.

Η Κούβα εμβολιάζει παιδιά ηλικίας από δύο ετών

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε στην Κούβα  η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 18 ετών. Σύμφωνα με τις αρχές τα παιδιά ηλικίας δώδεκα ετών θα πρέπει να λαμβάνουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό Abdala και Soberana, που δημιουργήθηκαν στην Κούβα, ενώ σειρά θα πάρουν τα μικρότερα παιδιά από τις 15 Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση του κράτους της Καραϊβικής βλέπει την εκστρατεία εμβολιασμού ως προϋπόθεση για την επανέναρξη της διδασκαλίας στην τάξη.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα σχολεία της Κούβας έχουν κλείσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 και η διδασκαλία διεξαγόταν μέσω της τηλεόρασης.

Για την νέα σχολική χρονιά όλοι οι μαθητές θα πρέπει να λάβουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση έως ότου όλα τα παιδιά και οι έφηβοι που δικαιούνται εμβόλιο για τον κορονοϊό να το λάβουν, ενώ σχεδιάζεται τα σχολεία να ανοίξουν σταδιακά κανονικά από τον Οκτώβριο.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω