Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η GALLERY 13 της Δράμας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας πραγματοποιούν σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, ένα event στο χώρο της γκαλερί με προσκεκλημένη την jewelry artist Σοφία Ζαράρη και το έργο της «Ρούχο Της Ζωής» με στόχο να προσεγγιστεί η ασθένεια του καρκίνου και ό,τι κινείται γύρω από αυτήν μέσα από το πρίσμα της τέχνης.
Εμπνευσμένο από τα μοτίβα της λαϊκής ελληνικής παράδοσης το γλυπτό-έργο «Ρούχο Της Ζωής» της Σοφίας Ζαράρη φτιάχτηκε με αγάπη για να ντύσει κάθε γυναίκα, που –μέσα από την οδύνη και τον πόνο– καταφέρνει τελικά να αποδεχθεί τον εαυτό της και να τον αγαπήσει ολοκληρωτικά. Το «Ρούχο Της Ζωής» αποτελεί ωδή στη δύναμη ψυχής που φέρει η γυναικεία φύση. Ανήκει σε όλες εκείνες τις γυναίκες, που –με όλες τους τις δυνάμεις– παλεύουν και αναμετρώνται με την ασθένεια, δίχως ο φόβος να τις καθηλώνει, με την Ευχή να φορεθεί απ’ τη γυναίκα που αφήνει συνειδητά πίσω της το σκοτάδι, για να αναζητήσει το φως και τη χαρά της ζωής.
Στη συνάντηση την οποία συνεπιμελούνται ο Δημήτρης Γούδας (επιμελητής της GALLERY13 και ο Γιάννης Αργυριάδης (επιμελητής των Βιτρινών του ΟΤΕ της Θεσσαλονίκης), θα μιλήσει για τον ρόλο της τέχνης στην θεραπευτική των ασθενών ο διακεκριμένος ογκολόγος–παθολόγος Δρ. Χρήστος Εμμανουηλίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω