Το προσωπικό του Reuters έλαβε το βραβείο George Polk για την κάλυψη του τρόπου με τον οποίο οι παραγωγικές δραστηριότητες του Ίλον Μασκ έβλαψαν τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και τα πειραματόζωα.

Τα διάσημα βραβεία Polk, που απονέμονται από το Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άιλαντ στις Ηνωμένες Πολιτείες, τιμούν τα ξεχωριστά επιτεύγματα στη δημοσιογραφία, με ιδιαίτερη έμφαση στην ερευνητική δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.

Μια παγκόσμια ομάδα δημοσιογράφων του Reuters τιμήθηκε στην κατηγορία του επιχειρηματικού ρεπορτάζ για τα ρεπορτάζ σχετικά με τις εταιρείες SpaceX, Tesla και Neuralink του Μασκ.

Η σειρά από «λαβράκια» και έρευνες αποκάλυψε έναν αυξανόμενο απολογισμό τραυματισμών εργαζομένων και έναν θάνατο στην εταιρεία κατασκευής πυραύλων SpaceX και κακομεταχείριση εργαστηριακών ζώων στη Neuralink, την εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων του Musk. Άλλες ιστορίες διαπίστωσαν ότι η Tesla, η πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συγκάλυψε επικίνδυνα ελαττώματα σε εξαρτήματα διεύθυνσης και ανάρτησης, παραποίησε τις εκτιμήσεις της εμβέλειας οδήγησης των αυτοκινήτων της στην οθόνη του ταμπλό, παραβίασε την ιδιωτική ζωή των οδηγών μοιράζοντας ευαίσθητες εικόνες που καταγράφηκαν από τα οχήματά τους και έκανε τους πελάτες της Tesla Insurance να περιμένουν μήνες για πληρωμές αποζημιώσεων.

Οι αποκλειστικές αναφορές είχαν ευρεία απήχηση, προκαλώντας έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και εκκλήσεις για ανάληψη δράσης από γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, μαζί με αρκετές ομαδικές αγωγές που κατατέθηκαν από καταναλωτές. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για το αν η Tesla διόγκωσε τις εκτιμήσεις για την αυτονομία οδήγησης, αφού το Reuters ανέφερε ότι είχε χειραγωγήσει τον αλγόριθμο στους μετρητές αυτονομίας των οχημάτων της.

Άλλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί που αναγνωρίστηκαν φέτος με βραβείο Polk ήταν ηProPublica, που τιμήθηκε για την κάλυψη των μυστικών δώρων που έλαβε ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Κλάρενς Τόμας από πλούσιους δωρητές, και οι New York Times, για την κάλυψη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω