Συνάντηση με εκπροσώπους του “Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδος” (ΣΑΣΟΕΕ), πραγματοποίησε στη Βουλή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στη συνάντηση, επιπλέον της Ε. Λιακούλη, συμμετείχε ο Βουλευτής Α’ Αθηνών και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών, Κώστας Σκανδαλίδης, ο Βουλευτής Αργολίδας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Πουλάς, καθώς και ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης, Απόστολος Πάνας.

Οι εκπρόσωποι του ΣΑΣΟΕΕ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, Γ. Κατσούλης με τα Μέλη του Δ.Σ. Χρ. Μπαρλιά και Β. Παρόλα, τόνισαν τα πολλά και έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας. Ανέδειξαν, μεταξύ άλλων, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις ανύπαρκτες χρηματοδοτικές ροές, τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τα αδιέξοδα που οδηγούν σε αφανισμό την κτηνοτροφία, το μείζον ζήτημα έλλειψης εργατών γης, τα θέματα του ΕΛΓΑ, την ανάγκη προστασίας της αγροτικής παραγωγής από αθέμιτες πρακτικές (ελληνοποιήσεις, νοθείες κ.λπ.), αλλά και μεσομακροπρόθεσμες κατευθύνσεις της αγροτικής πολιτικής.

Με αφορμή τη συνάντηση, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Λάρισας, επεσήμανε τα εξής:

«Αισθάνομαι ξεχωριστή χαρά κάθε φορά που συναντώ εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, παιδί άλλωστε και εγώ αγροτικής οικογένειας από χωριό της Λάρισας.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι με διαδοχικές κοινοβουλευτικές και δημόσιες παρεμβάσεις, με αναρίθμητες Ερωτήσεις και Αναφορές προς τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τόσο εγώ προσωπικά όσο βεβαίως και συλλογικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχουμε αναδείξει κάθε θέμα που ταλανίζει την Αγροτιά ανά την Ελλάδα.

Αγρότες και Αγρότισσες έχουν πια υπερβεί κάθε όριο αντοχής, καθώς -για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους- έχει καταστεί πια ασύμφορη και ζημιογόνος η καλλιέργεια της γης.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τα βάσανα των Ανθρώπων στα χωριά μας, είναι τεράστιες. Εγκατέλειψε την παραγωγική δύναμη του Τόπου μας στο έλεος της ακρίβειας, αδιαφορώντας για την οικονομική και κοινωνική ζωή της υπαίθρου, που κινδυνεύει με ερήμωση και εγκατάλειψη. Και όλα αυτά, ενώ τα μεγάλα συμφέροντα των ισχυρών αισχροκερδούν με εκατοντάδες εκατομμύρια εις βάρος των χρημάτων του Ελληνικού Λαού.

Για το ΠΑΣΟΚ πάντοτε η Αγροτιά ήταν στην 1η γραμμή προτεραιότητας. Συνεχίζουμε στο πλευρό των Ανθρώπων της υπαίθρου, με ένα στοχευμένο καινοτόμο Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Με ρεαλιστικές προτάσεις αξιοπρεπούς τόνωσης του αγροτικού εισοδήματος, σεβασμού και στήριξης του συνεταιριστικού κινήματος, μέριμνας για τη Γυναίκα Αγρότισσα και γενναίων βιώσιμων κινήτρων προσέλκυσης της νέας γενιάς αγροτών. Πλησιάζει η στιγμή που η δημοκρατική ανατροπή θα γίνει πραγματικότητα και η Αγροτιά θα τεθεί ξανά στην προμετωπίδα της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της πατρίδας μας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω