Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ως Ειδική Αγορήτρια στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που φιμώνει τις Παρατάξεις στα Δημοτικά Συμβούλια.

Η Λαρισαία Βουλευτής επεσήμανε, μεταξύ πολλών άλλων, τα κάτωθι:

«Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου2019.

Τρία χρόνια, από όταν η Ελλάδα απαλλάχθηκε από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν δίστασαν να τζογάρουν το μέλλον της, να μιάνουν τους θεσμούς, να συνδεθούν με τους «αρμούς της εξουσίας» .

Τρία χρόνια, από όταν η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ανέλαβε το τιμόνι της Χώρας, για να τη στρέψει προς το μακρινό παρελθόν, με την αναβίωση του παλαιοκομματικού Κράτους της δεξιάς.

Πίσω από ένα δήθεν κεντρώο και προοδευτικό “μανδύα”, άνοιξαν διάπλατα οι γαλάζιες “ντουλάπες” και ξεχύθηκαν με ορμή οι “σκελετοί” των μικροκομματικών τακτικισμών, της ρουσφετολογικής πελατοκρατίας, της διακυβέρνησης υπέρ των ισχυρών συμφερόντων λίγων και αρεστών, της αλαζονικής συντήρησης.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία σβήνει τρία κεράκια στην γαλάζια τούρτα της, πάνω σε μια κοινωνία καθημαγμένη υπό το βάρος της αβάσταχτης ακρίβειας, με τον πληθωρισμό σκαρφαλωμένο στο 12 %.

Ο μεγάλος μεταρρυθμιστικός θησαυρός της Ν.Δ. :

Κατάντησε μόνο μια αναβίωση των πολιτικών Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, που φέρνει με Τροπολογία.

Κατέληξε στην αντίστροφη κατεύθυνση – όχι σε αποκέντρωση, αλλά σε πρόσθετο συγκεντρωτισμό αρμοδιοτήτων σε Υπουργεία, όπως αυτές των Υπηρεσιών Δόμησης που κατέθεσε με Τροπολογία.

Εξαντλήθηκε σε έναν ανηλεή πόλεμο ενάντια στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

«Στα κυβερνητικά “στερνά” σας, διολισθήσατε στο ύστατο ατόπημά σας, να ζητάτε από τους Βουλευτές να γίνουν συνένοχοι στη φίμωση των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης», τόνισε η Γραμ της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, για να επισημάνει επιπλέον :

« Πρόκειται για ένα ντροπιαστικό “κύκνειο άσμα” σας, που αμαυρώνει το Κοινοβούλιο, μια παρέμβαση όνειδος για τη Δημοκρατία, μια ευθεία προσβολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καταφέρατε να συσπειρώσετε την αυτοδιοικητική οικογένεια σε ομόφωνα ψηφίσματα καταγγελίας της.Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των πολιτικών αποχρώσεων, απ’ άκρη σ’ άκρη της Χώρας, διεκδικούν:

– το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν τα μεγάλα, τα κατεπείγοντα, τα αληθινά τρέχοντα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, όχι με χρονοκαθυστέρηση, αλλά την ώρα που αυτά “βράζουν” και οι δημότες έχουν επείγουσα ανάγκη.

Αντί αυτού, εσείς:

Αποφασίζετε και διατάσσετε μια καινοφανή διαδικασία, ειδικά και μόνο για την Αντιπολίτευση, με τόσο ουτοπικά, υποτιμητικά και εξευτελιστικά εμπόδια, που καθιστούν τη συζήτηση εκ των πραγμάτων ατελέσφορη πολιτικά και πρακτικά.

Αποφασίζετε και διατάσσετε οι Δημοτικές Παρατάξεις να μετατραπούν σε «μάντη Κάλχα», να …προφητεύσουν ημέρες πριν τη συνεδρίαση, όσα επείγοντα …θα ανακύψουν.

Αποφασίζετε και διατάσσετε τα «μετά ημερησίας» επείγοντα θέματα! Μόνο το θέμα του Δημάρχου και του Προέδρου μπορεί να συζητηθεί στην αρχή, προ ημερησίας.

Αποφασίζετε και διατάσσετε “φίμωτρο”για τα επείγοντα της Αντιπολίτευσης, όταν θα είναι παρόντες όλοι οι δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων ενημέρωσης και οι κάμερες θα καταγράφουν αποσπάσματα.

Λυπάμαι πολύ, που ο νομοθέτης διαθέτει τόσο νοσηρή φαντασία. Θλίβομαι γιατί σε αυτές σας τις μεθοδεύσεις εμπλέξατε την ΚΕΔΕ.

Και όλα αυτά γιατί;Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως ενοχλείστε γιατί τα Δημοτικά Συμβούλια συζητούν, για παράδειγμα, διαβάζω από τα Πρακτικά:«την εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης».Σε μια ακραία επίδειξη πολιτικής λογοκρισίας, ο Υπουργός έκανε “μάθημα” στους Βουλευτές για το ποια θέματα πρέπει και ποια δεν πρέπει να συζητούν οι Αιρετοί στους Δήμους.

Αδιαφορώντας, για το γεγονός ότι για τα θέματα που ειρωνεύτηκε, έχουν ήδη λάβει Αποφάσεις Δημοτικά Συμβούλια ανά την Ελλάδα, και μάλιστα ομόφωνα, συχνά κατόπιν πρωτοβουλίας Αιρετών της ίδιας της Ν.Δ!.

Είναι τέτοιος ο πανικός σας, μπροστά στην κάλπη των εθνικών εκλογών, που προσπαθείτε άρον-άρον να φιμώσετε κάθε κριτική εναντίον σας.

Τα προεκλογικά σας άγχη, είναι δικό σας πρόβλημα. Δεν θα τα μετατρέψετε σε πρόβλημα των Δήμων.

Σας απευθύνουμε ύστατη έκκληση να το αποσύρετε.

Εάν δεν το πράξετε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Δεσμευόμαστε ότι, με την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού, θα αποκαταστήσουμε το δημοκρατικό διάλογο στα Δημοτικά Συμβούλια.

“Ο καιρός γαρ εγγύς”. Η σωρεία εκλογικών νομοτεχνικών τροποποιήσεων, που με σπουδή εισάγετε σε αυτό το Νομοσχέδιο, φανερώνει ότι το “εναρκτήριο λάκτισμα” της προεκλογικής περιόδου έχει δοθεί.

Είμαστε έτοιμοι.

H φλόγα της αισιοδοξίας και του ενθουσιασμού των πρώτων ημερών, καίει ακόμα πιο δυνατά.

Με μπροστάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη, ΜΑΖΙ με όλα τα εμπειρότερα και νεότερα στελέχη μας, μέλη μας και φίλους μας, διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για να γίνει πράξη η δική μας εναλλακτική πρόταση προοδευτικής σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης.

Για να αποκτήσει ξανά η Αποκέντρωση νόημα, για να κερδίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τη φωνή, το σεβασμό και το θεσμικό ρόλο που της αξίζει.

Αυτό το ρόλο που μόνο το ΠΑΣΟΚ, οραματίστηκε και υλοποίησε, γιατί πίστεψε και πιστεύει στην Αυτοδιοίκηση και στη θεσμική και αναπτυξιακή δύναμή της».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω