Στην Εύβοια βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Τατιάνα Στεφανίδου για τις ανάγκες της εκπομπής της T-Live. Εκεί, η παρουσιάστρια περπάτησε στα μέρη που έγιναν στάχτη από τις φωτιές και συνομίλησε με ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο κύριος Παναγιώτης και η κυρία Ζωή είναι ένα ζευγάρι που για 38 ολόκληρα χρόνια διατηρούσαν ένα ζαχαροπλαστείο στη Βόρεια Εύβοια το οποίο όμως δεν υπάρχει πια αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της αφήνοντας ωστόσο ανέγγιχτες τις βέρες τους και η αρτοκλασία που είχαν ετοιμάσει για την εκκλησία.

“Δε ξέραμε τι να νιώσουμε όταν γυρίσαμε και είδαμε αυτή την καταστροφή. Θυμό, πόνο, λύπη. 38 χρόνια μέσα σε μισή ώρα έγιναν στάχτη” λέει η κυριά Ζωή μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου και περιγράφει τις στιγμές εκκένωσης του χωριού.

“Δυο πράγματα μας έδωσαν κουράγιο. Μπαίνοντας μέσα στο μαγαζί είδαμε τη βέρα στο σημείο που την είχαμε κρεμάσει, η βέρα μας βρισκόταν εκεί ανέγγιχτη. Το δεύτερο πράγμα που σώθηκε και μας έδωσε κουράγιο είναι οι αρτοκλασίες που ήταν άθικτες και μοσχομύριζαν όπως όταν τις φτιάξαμε. Είμαστε μαζί με τον άντρα μου 38 χρόνια, μαζί μέρα και νύχτα” αναφέρει σε άλλο σημείο η κυρία Ζωή με τον κύριο Παναγιώτη να συμπληρώνει πως με τη γυναίκα του μεγάλωσαν μαζί.

Περισσότερα Εδω