Το Ναυάγιο: Η νέα σειρά εποχής του Mega, η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση αλλά και θετικές αντιδράσεις από τις πρώτες εβδομάδες προβολής του, έχει κερδίσει μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού κοινού. 

Αναμφισβήτητα, οι γυναίκες πρωταγωνίστριες έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με τους ρόλους τους. Οι Ελληνίδες ηθοποιοί – πολλές και ανερχόμενες στον χώρο της υποκριτικής – προσφέρουν συγκίνηση και καταπληκτικές ερμηνείες μέσα από τους ρόλους που υποδύονται στη νέα υπερπαραγωγή του Mega.

Το TLIFE συγκέντρωσε τις γυναίκες πρωταγωνίστριες που ξεχωρίζουν με την ερμηνεία τους στη σειρά εποχής του Mega.

  • Αναστασία Παντούση

Πρωταγωνίστρια της νέας δραματικής σειράς του Mega είναι η ταλαντούχα ηθοποιός, Αναστασία Παντούση, η οποία ενσαρκώνει τον ρόλο της Ειρήνης Κασσιμάτη.

Η Αναστασία Παντούση θεωρείται μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, μετρώντας πολλές συνεργασίες στο θέατρο και την τηλεόραση παρά το νεαρό της ηλικίας της. Η αγαπημένη ηθοποιός από τα πρώτα της κιόλας βήματα στον χώρο της υποκριτικής έδειξε τις δυνατότητες της και από την αρχή η επιτυχία ήταν προδιαγραμμένη.

  • Αθηνά Ροδίτου

Σίγουρα ένας από τους αγαπημένους ρόλους της σειράς «Ναυάγιο» είναι εκείνος που υποδύεται η Αθηνά Ροδίτου.

Η ταλαντούχα ηθοποιός κατάγεται από Ελλάδα και Κύπρο, από όπου και αποφοίτησε από Λύκειο στη Λευκωσία. Ακολούθησαν οι σπουδές στο Λονδίνο, ενώ πλέον μετρά τις πρώτες της δουλειές στην υποκριτική. Την περσινή σεζόν η Αθηνά Ροδίτου έκανε το ντεμπούτο της στη σειρά «Τελευταία ώρα» που προβλήθηκε στο Open, ενώ πέρσι συμμετείχε στη σειρά του ANT1, «Παγιδευμένοι».

  • Στέλλα Ψαρουδάκη

Η Στέλλα Ψαρουδάκη είναι γνωστή από τη συμμετοχή της στις «Άγριες Μέλισσες» του ANT1. Η ηθοποιός φέτος συμμετέχει στη σειρά του Mega ως «Βάσω Γιαννακάκη» μια ήρεμη δύναμη, το κορίτσι του μπαμπά που δεν εγκρίνει την απόφαση της μικρής της αδερφής, Λίνας, να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής.

Αναμένουμε να δούμε τι θα φέρει η συνέχεια της σειράς για τη νεαρή «Βάσω»…

  • Αμαλία Καβάλη

Η Αμαλία Καβάλη ενσαρκώνει την «Στέλλα», μια δυναμική γυναίκα και καταξιωμένη ηθοποιό, η οποία χάνει τον σύζυγό της στο μοιραίο «Φοίνιξ».

Η Αμαλία Καβάλη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν το 2011. Φωνητική με τον βαρύτονο Α. Κουλουμπή. Έχει κάνει σεμινάρια στη Βασιλική Ακαδημία της Αγγλίας, στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, όπως επίσης και με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, την Ελένη Σκότη, την Κατερίνα Ευαγγελάκου, τον Τόμας Ρίτσαρντς, το Μάριο Μπιατζίνι και τη Ρομπέρτα Καρρέρι.

Η γνωστή ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στη σειρά «Άγριες Μέλισσες» στον ANT1, υποδυόμενη την «Ουρανία».

  • Ελεάννα Στραβοδήμου

Η Ελεάνα Στραβοδήμου είναι Ελληνίδα ηθοποιός και φέτος την απολαμβάνουμε στην επιτυχημένη σειρά του Mega, «Το Ναυάγιο», στον ρόλο της Ελένης Αργυράκη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη της δουλειά καθώς στο παρελθόν την έχουμε δει και στο θέατρο στις παραστάσεις Φλαντρώ (2013), Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Γ΄ (2019), Proof (2017), Ράφτης κυριών (2017). Στην τηλεόραση συμμετείχε επίσης στις σειρές Ο Πρίγκιπας της Φωτιάς (2018), Η φαμίλια (2020), Σε ξένα χέρια (2021). Έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος.

Η Ελεάννα Στραβοδήμου έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο Ναυάγιο, όπου υποδύεται την Ελένη, με τις υποκριτικές της ικανότητες και έχει πάρει πολλή αγάπη από τον κόσμο που δεν διστάζει να της στέλνει μηνύματα στα social media.

  • Ναταλία Σουίφτ

Η Ναταλία Σουίφτ είναι μια από τις πιο αξιόλογες και πολλά υποσχόμενες ηθοποιούς της νέας γενιάς. Πέρασε στο τμήμα Θεατρικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο μετά από δύο χρόνια το άφησε. Τον Οκτώβρη του 2016 μπήκε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 2020.

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Killer Joe (2021), Βέρθερος (2016), Λυσιστράτη (2016), Τα μάτια τέσσερα (2022). Πέρσι ενσάρκωσε τον ρόλο της Εύης, της μικρής κόρης του Γιάννη Στάνκογλου, στη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει», ενώ εκτός από το «Ναυάγιο» πρωταγωνιστεί και στη σειρά του Mega «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου.

Η Μαρία Ζορμπά ενσαρκώνει τον ρόλο της «Μαρίας Παπαδάκη», μητέρα του «Μάκη». Η καταξιωμένη ηθοποιός εδώ και δύο δεκαετίες εργάζεται ανελλιπώς στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Το 2001 με την ταινία «Σώσε με» του Στ. Τζίτζη απέσπασε το Βραβείο Ερμηνείας Α΄ Γυναικείου Ρόλου στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές μικρού μήκους ταινίες.

  • Γιολάντα Μπαλαούρα

Η αγαπημένη ηθοποιός πρωταγωνιστεί φέτος και εκείνη στο «Ναυάγιο», υποδυόμενη την «Πολυξένη Γιαννακάκη».

Ξεκίνησε την πορεία της ως ηθοποιός το 1983 συμμετέχοντας στην κινηματογραφική κωμωδία Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο2 υποδυόμενη μία μαθήτρια. Το 1985 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην κωμική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη Τα λιονταράκια του κυρ-Ηλία έχοντας έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους αυτόν της Ηρώς. Από το 2011 μέχρι σήμερα συνεργάζεται ως ηθοποιός και συνεργάτης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη παίζοντας σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις.

Μια από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, η Γιώτα Φέστα ενσαρκώνει τον ρόλο της «Λαμπρινής» στο «Ναυάγιο».

Η ηθοποιός τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Για δύο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου και κινηματογράφου στο College of Adult Education στο Manchester της Αγγλίας. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί σε έργα κλασικού και σύγχρονου δραματολογίου με τους σκηνοθέτες. Έχει παίξει επίσης σε ταινίες μικρού μήκους, τηλεταινίες και σήριαλ για την τηλεόραση. Είναι μέλος του European Film Award και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Περισσότερα Εδω