Μικρό μεν πανέμορφο δε, το γεμάτο ζωή χωριό που βρίσκεται στα βόρεια του Νομού Λάρισας, στα Β.Α. της πρώην Επαρχίας και τώρα του Δήμου Ελασσόνας, σε υψόμετρο 950 μέτρων, στην αγκαλιά των νότιων πλαγιών του Ολύμπου.

Ο λόγος για την Καρυά Ολύμπου την οποία μπορεί να επισκεφθεί κάποιος ακολουθώντας τις παρακάτω διαδρομές, που σήμερα όλες είναι ασφαλτοστρωμένες:

1.- Η επαρχιακή οδός Ελασσόνας- Καλλιθέας- Ολυμπιάδας- Κρυόβρυσης- Σκαμνιάς- Καρυάς, μήκους 40 χλμ. Από την οδό αυτή διεξάγεται και η συγκοινωνία της Καρυάς με τον άλλο κόσμο με λεωφορεία του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Λάρισας.

2.- Η νέα οδός Λάρισας- Αμπελώνα- Ροδιάς- Σκαμνιάς- Καρυάς, μήκους 52 χλμ., που συντόμευσε κατά πολύ την απόσταση της Καρυάς από τη Λάρισα.

3.- Ο δρόμος Λάρισας- Μακρυχωρίου- Γόννων- Καλλιπεύκης- Καρυάς, μήκους 68 χλμ.

4.- Η οδός Πλαταμώνα- Παλιού Παντελεήμονα-Καλλιπεύκης-Καρυάς, μήκους 41 χλμ. και

5.- Τέλος, ο δρόμος Λεπτοκαρυάς- Καρυάς, μήκους μόνο 24 χλμ.

Πρόεδρος της Καρυάς είναι ο Νίκος Κατσίβελος κτηνοτρόφος αλλά και πολύ δραστήριος. Το χωριό διαθέτει τρία μίνι μάρκετ, δύο κρεοπωλεία και ένα σουπερ μάρκετ.

Διαθέτει επίσης, μαγαζί με οικοδομικά υλικά και ξυλεία. Στην πάνω πλατεία φιγουράρουν τρεις ταβέρνες για καλό φαγητό και στην κάτω πλατεία μια καφετέρια και ένα παραδοσιακό καφενείο. Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει η κεντρική καφετέρια με ενοικιαζόμενα δωμάτια και εκεί διοργανώνονται και διάφορες εκδηλώσεις.

Επίσης η Καρυά διαθέτει δωμάτια μέσω airnb.

Αποτελεί έναν όμορφο προορισμό  τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα. Τώρα τα Χριστούγεννα οι κάτοικοι μαζεύουν το αρκουδοπούρναρο περίφημο ως γκι.

Δείτε φωτογραφίες: 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω