Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και η αυξημένη τελευταία προκλητική στάση της Τουρκίας έκαναν φύλλο και φτερό το κλίμα εφησυχασμού που προσπαθούσε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση με αφορμή το ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1».

Επεσήμανε επίσης ότι οι δηλώσεις τόσο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και της ΕΕ αποδεικνύουν ότι στόχος τους είναι η διατήρηση της Τουρκίας στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και έτσι καταρρέει το αφήγημα ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς αποτελεί ομπρέλα προστασίας από την τουρκική επιθετικότητα.

Αντίθετα, από τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο λαός έχει να αντιμετωπίσει μόνο μεγάλους κινδύνους.

Αναφερόμενος στο κύμα ακρίβειας που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών απελευθέρωσης Ενέργειας και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, χαρακτήρισε τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση ψίχουλα που δεν απαλύνουν στο ελάχιστο την τεράστια πίεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω