“Ο λαός της περιοχής μπορεί να ορθοποδήσει με συλλογικό αγώνα και ισχυρό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη” υποστηρίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ Θεσσαλίας, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Λάρισα την περασμένη Τετάρτη με ομιλητές του κ.κ. Χατζηδάκη, Τριαντόπουλο, Πετραλιά και Κουρέτα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος:

“Το αφήγημα που παρουσίασαν οι υπουργοί της κυβέρνησης μαζί με τον περιφερειάρχη στη φιέστα που επιχείρησαν να στήσουν την Τετάρτη, καταρρέει μπροστά στη σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ο λαός της Θεσσαλίας.

Άλλωστε η δυσαρέσκεια που επικρατεί τόσο για τις τραγικές καθυστερήσεις στην λήψη μέτρων αποκατάστασης και επαρκών αποζημιώσεων αλλά και για το γεγονός ότι κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή αξιοποιούν το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Θεσσαλίας για να διαπράξουν νέα εγκλήματα, αποτυπώθηκε τόσο από τη συγκέντρωση των αγροτικών συλλόγων της Αγιάς έξω από το ξενοδοχείο όπου γινόταν η εκδήλωση, αλλά και μέσα σε αυτή όπου ακολούθησε ένας χείμαρρος διαμαρτυριών από τους παρευρισκομένους πλημμυροπαθείς, αγρότες κ.α.

Ο λαός της περιοχής γνωρίζει καλά ότι όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση του δεν προχωράνε γιατί θεωρούνται περιττό κόστος από την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί δεν «χωράνε» τις δεσμεύσεις της ΕΕ , τους λεγόμενους «δημοσιονομικούς περιορισμούς», τις «αντοχές της οικονομίας» στη λογική που λέει οτι κάθε τι θα πρέπει να αξιολογείται με κριτήριο το «κόστος – όφελος» αν δηλαδή για κάθε ευρώ που δίνεται από το κρατικό ταμείο θα υπάρχει όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αν δεν υπάρχει, δεν δίνεται ουτε σεντς!

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο παραμένουν οι ελλείψεις αναγκαίων έργων υποδομής και προστασίας, αφού η οδηγία της ΕΕ 2007/60 για την αξιολόγηση και τη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας, με βάση την αρχή του κόστους και του οφέλους για το κεφάλαιο και το κράτος. Με βάση αυτή την αρχή κρίνεται σ’ όλα τα κράτη της ΕΕ αν συμφέρει να κατασκευαστούν κάποια αντιπλημμυρικά έργα ή αν «συμφέρει» το κράτος να αφήσει μια περιοχή να πλημμυρίσει και να δώσει στη συνέχεια κάποιες πενιχρές αποζημιώσεις.

Σήμερα, αλλά και την επομένη των ευρωεκλογών,θα συνεχίσουν να αναμετρώνται στην πραγματική ζωή δύο πολιτικά σχέδια για τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα.

Απ’ τη μια το σχέδιο της κυβέρνησης να προωθήσει την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού, την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και τη στήριξη νέων κερδοφόρων επενδύσεων των ομίλων. Απ’ τη μια δηλαδή είναι το σχέδιο που υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ και οδηγεί στο ξεκλήρισμα των λαϊκών οικογενειών.

Αυτό το σχέδιο το στηρίζουν, παρά τις μικροδιαφορές τους, όλα τα κόμματα του συστήματος και του Ευρωμονόδρομου όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΕΑΡ, ο Βελόπουλος που κυβέρνησαν, ψήφισαν μνημόνια εφάρμοσαν αυτές τις δεσμεύσεις.

Απ’ την άλλη είναι το σχέδιο οργάνωσης της αντεπίθεσης για να μείνει ο λαός της Θεσσαλίας στον τόπο του και να ζήσει αξιοπρεπώς απ’ τη δουλειά του. Το σχέδιο της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης, του ΚΚΕ, που μπαίνει μπροστά για να οργανωθεί ο αγώνας του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής. Του ΚΚΕ που αγωνίζεται για να σταματήσει το έγκλημα διαρκείας σε βάρος του λαού της Θεσσαλίας.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ που θα είναι μπροστά σε αυτόν τον αγώνα και απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, την επόμενη μέρα, συνιστά την καλύτερη τιμωρία όλων των κομμάτων του συστήματος για τα εγκλήματα που διέπραξαν και για τα νέα που ετοιμάζουν σε βάρος μας”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω