Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, δυστυχώς, δεν αποτελεί απλώς μια αφορμή εορτασμού, αλλά έντονου προβληματισμού για τα οξεία προβλήματα που ταλανίζουν τους άοκνους στυλοβάτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.  Τους “φύλακες-αγγέλους” που στέκονται αγόγγυστα στο πλευρό όλων μας, τις στιγμές που τους χρειαζόμαστε πιο πολύ.

Σήμερα, που οι ήχοι των χειροκροτημάτων στα μπαλκόνια σιώπησαν και οι εικόνες των πρωτοσέλιδων με τις λευκές στολές ξεθώριασαν, εμείς δεν τους ξεχνάμε.

Δεν λησμονούμε το “ευχαριστώ” που τους χρωστάμε για την ανεκτίμητη προσφορά τους. Ένα «ευχαριστώ» που το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής φροντίζει να εκφράζει με πράξεις.

Όπως με την Τροπολογία που έχουμε καταθέσει, για 16η φορά πριν λίγες ημέρες, για να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλοι οι εργαζόμενοι που, με κίνδυνο της δικής τους υγείας, προσφέρουν τα μέγιστα στην 1η γραμμή του Ε.Σ.Υ., αλλά η Κυβέρνηση πάντοτε απορρίπτει, με απίστευτες δικαιολογίες.

Όπως με τις διαρκείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, αναδεικνύοντας στη Βουλή τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, τα δίκαια αιτήματά τους και τεκμηριωμένες προτάσεις για την επίλυσή τους, στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης για αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ.

Αλλά και με την επιλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, να αφιερώσει ειδικά στην Υγεία την 1η θεματική προσυνεδριακή μας διάσκεψη.

Καλούμε σήμερα, για μια ακόμη φορά, την Κυβέρνηση επιτέλους να σεβαστεί το έργο των Νοσηλευτριών και των Νοσηλευτών και, αντί να θέτει προσκόμματα, να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες θεσμικές, οικονομικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, που έχουμε προτείνει, για να απαλύνει τον “πόνο” της δικής τους καθημερινότητας, όπως ακριβώς κάνουν εκείνοι στη δική μας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω