Το ζήτημα της επιστροφής των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή από τον Σεπτέμβριο του 2021 συζητήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Νομικός εκπρόσωπος των υγειονομικών που βρέθηκε στο χώρο μίλησε για ζητήματα επιβίωσης αυτών των ανθρώπων, τονίζοντας ότι το πρόβλημά τους είναι η υποχρεωτικότητα και όχι το εμβόλιο, ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας εναντίον τους, καθώς έχουν αλλάξει πλέον οι υγειονομικές συνθήκες και τα πρωτόκολλα.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε στην τοποθέτηση του ότι “έχουμε έναν αριθμό οικογενειών στη Λάρισα που πεινάει λόγω της μη εργασίας αυτών των ανθρώπων, και σε τέτοια ζητήματα κοινωνικής μέριμνας οφείλουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο να σταθούμε αρωγός στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να επιστρέψουν στις δουλειές τους”.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε πως “ο κορωνοϊός βρίσκεται σε ύφεση επειδή εμβολιαστήκαμε , δεν είμαι αρνητική στο να αναθεωρηθούν τα πρωτόκολλα, ωστόσο αυτό πιστεύω πως δεν είναι ζήτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά της Πολιτείας και καλό θα ήταν να μας ενημερώσουν για το θέμα οι αρμόδιοι ιατρικοί σύλλογοι, διοικήσεις νοσοκομείων κλπ”.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Πέτρος Κρίκης ανέφερε πως “στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών βρίσκονται σε αναστολή για επιστροφή στην εργασία τους”, ο επικεφαλής της “ΠΡΑΞΙ” κ. Παναγιώτης Γούλας ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση από τους αρμόδιους για το θέμα, λέγοντας πως “δεν συμβιβάζεται γιατροί να μην εμβολιάζονται”, ενώ ο εκπρόσωπος της Ορμής Ανανέωσης κ. Αχιλλέας Λώλος πρότεινε οι υγειονομικοί να πάψουν να ανήκουν στο ΕΣΥ και να απορροφηθούν αλλού, η τοποθέτηση του οποίου προκάλεσε αντιδράσεις από τους υγειονομικούς που βρίσκονταν στο χώρο, με τα πνεύματα να ηρεμούν μετά από παρέμβαση του προεδρείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να επιστρέψουν στην εργασία τους, ζητώντας την επανεξέταση του θέματος από την κυβέρνηση.

Θ.Τ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω