Στις πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας ,το Γυμνάσιο-Λ.Τ Μαγούλας συνεχίζει την υλοποίηση των ευρωπαϊκών του προγραμμάτων, αυτή τη φορά όμως διαδικτυακά.

Έτσι,στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματοςErasmus+ 2018, δράση ΚΑ229, με τίτλο «DYNAMICCITIZENSOFEUROPE» οργανώθηκε διαδικτυακή συνάντηση από τις 15-3 2021 έως τις 19-3-2021 με εκπαιδευτικές δράσεις που σχετίζονται με τους επιμέρους στόχους του προγράμματος όπως η ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της ενεργοποίησης των μαθητών και αυριανών πολιτών  της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση οργανώθηκε από σχολείο στην Σμύρνη της Τουρκίας και  συμμετείχαν καθηγητές και μαθητέςαπό σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας.Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην  παρουσίαση σχεδίων μαθημάτων αλλά και δράσεων σχετικά με τα fakenews ,την επιρροή τους αλλά και τους τρόπους εντοπισμού τους,τον σχολικό εκφοβισμό και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, τον εθελοντισμό,την οδική ασφάλεια και τέλος την προστασία από τους σεισμούς ,οι οποίοι είναι συχνοί και πολλές φορές έντονοι στις χώρες της Μεσογείου και της Βαλκανικής.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου της Τουρκίας κατάφεραν με την βοήθεια της τεχνολογίας να μεταφέρουν το κλίμα της μικρασιατικής μεγαλούπολης και να μας ξεναγήσουν στις όμορφες γωνιές της Σμύρνης. Γνωρίσαμε τον Πύργο του Ρολογιού στην προκυμαία της Σμύρνης, την αρχαία Αγορά και ανεβήκαμε στο όρος Πάγος ή Λόφο του Καντιφεκαλέ, όπου δεσπόζει κάστρο της ελληνιστικής περιόδου. Ακολούθησαν ψηφιακές ξεναγήσεις στην αρχαία πόλη της Εφέσσου και της Περγάμουκαι τέλος διαδικτυακή βόλτα στο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Τσεσμέ. Γνωρίσαμε την ιστορία του τούρκικου καφέ, μεταφέροντας μας τη γεύση και το άρωμα της ανατολής.

Η συνάντηση έκλεισε με αξιολόγηση του συνολικού προγράμματος, απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής και ευχές για δια ζώσης συνάντηση και συνέχιση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού των σχολείων μας.

Περισσότερα: www.dcoe.eu

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω