Η κατάσταση είναι δύσκολη όμως ο συνολικός σχεδιασμός έχει ως αποτέλεσμα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να αντέχει μέχρι στιγμής την πίεση από την πανδημία, τόνισε μεταξύ άλλων ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας για την κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Ο κ. Βλαχάκης είπε μεταξύ άλλων πως «προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τις εισαγωγές που έχουμε κάθε φορά στην εφημερία από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Η διαφορά είναι πως σε αυτή τη φάση η πόλη κινείται, δεν υπάρχει λοκντάνουν, ως εκ τούτου υπάρχουν και άλλα περιστατικά που πρέπει να περιθάλψουμε. Άρα η όποια επέκταση σε κλίνες γίνεται πάντα με βάση το κύμα των ασθενών που έρχονται.

Στις προηγούμενες εφημερίες οι εισαγωγές ήταν χαμηλές, παρόλα αυτά εμείς προετοιμαστήκαμε και χθες που είχαμε 35 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ήμασταν έτοιμοι και είχαμε 90 κρεβάτια. Τώρα έχουμε 79 κατειλημμένα από κόβιντ ασθενείς. Ξεκινάμε την αυριανή εφημερία με 15 κρεβάτια και αύριο θα έχουμε κι άλλα εξιτήρια, αλλά θα επικοινωνήσουμε και με τον ιδιωτικό τομέα που στην περιοχή μας έχει συμβάλει ιδιαίτερα.

Σ’ αυτή την περίοδο έχουμε πολύ πιο γρήγορα την ανάπτυξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά και των υπόλοιπων νοσοκομείων της Θεσσαλίας με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας. Είναι δύσκολη, τα κρούσματα είναι πάρα πολλά με αποτέλεσμα να φοβόμαστε την κάθε εφημερία. Το ΓΝΛ δεν ήταν χτισμένο γι’ αυτές τις καταστάσεις παρόλα αυτά εμείς κάναμε ότι έπρεπε…»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω