Η Φόρμουλα 1 επιστρέφει για 2η φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο των 6 μηνών, στην ιστορική πίστα της Ίμολα, για τον 2ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2021, το Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια.

Το «Αυτοκινητοδρόμιο Έντσο και Ντίνο Φεράρι» αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα πιο σκληρά πεδία αναμέτρησης μεταξύ διεκδικητών του τίτλου – αρκεί να θυμηθούμε τις επικές μονομαχίες των Φερνάντο Αλόνσο και Μίκαελ Σουμάχερ το 2005 και ’06 μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Αν κρίνει δε κανείς από το τι έγινε στον πρώτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος στο Μπαχρέιν ανάμεσα στους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, τότε έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε ότι και στην Ίμολα θα έχουμε άλλον έναν αγώνα που θα μας κρατήσει στις μύτες των ποδιών μας.

Δεν θα έπρεπε να ξεχνάει πάντως κανείς τον Βάλτερι Μπότας. Μέχρι το καταστροφικό του πιτ στοπ στο Μπαχρέιν, ο Φινλανδός κινούνταν στον ίδιο ρυθμό με τον Χάμιλτον και σίγουρα θα χρειάζεται ένα δυνατό αποτέλεσμα στην Ίμολα για να δείξει ότι φέτος θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στη μάχη του τίτλου.

Και βέβαια, μπορεί η Mercedes να βγήκε νικήτρια στην πρώτη της φετινή αναμέτρηση με την Red Bull, απ’ότι φαίνεται όμως η αυστριακή ομάδα είναι αυτή που, τουλάχιστον προσώρας, έχει το ταχύτερο αυτοκίνητο του γκριντ.

Πίσω δε από τις δύο πρώτες ομάδες, αναμένεται τεράστιος ανταγωνισμός για το ποια εκ των Ferrari, McLaren, Alpha Tauri, Alpine και Aston Martin (και γιατί όχι, και Alfa Romeo, βάσει του ρυθμού που επέδειξε στο Μπαχρέιν) θα επικρατήσει στη μάχη για την 3η θέση.

Με λίγα λόγια, έχουμε όλα τα συστατικά για άλλον ένα συναρπαστικό αγώνα!

Στην περιγραφή και τον σχολιασμό του Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένος στο στούντιο ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Ωράριο μεταδόσεων Γκραν Πρι Εμίλια Ρομάνια

Παρασκευή 16/4
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 15:30-16:30 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)

Σάββατο 17/4
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 12:00-13:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 15:00-16:00 (ΕΡΤ2)

Κυριακή 18/4
Αγώνας: 16:00 (ΕΡΤ2)

Περισσότερα Εδω