Χαιρετισμό στην καθιερωμένη εκδήλωση «το Αποτύπωμα του Ανθρώπου», του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ζωής και τη Δημοτική Πινακοθήκη, απεύθυνε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Είμαι μαζί σας και δίπλα σας και σήμερα, παρά το γεγονός ότι το έργο στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά φέτος, δεν μου επέτρεψε να είμαι στο «Αποτύπωμα του Ανθρώπου».

Θυμάμαι την πρώτη φορά, όταν φτιάξαμε την εκδήλωση και την βαφτίσαμε το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου», με ένα φυλλάδιο που είχε πατούσες ανθρώπινες και το οποίο οδηγούσε βήμα-βήμα στην ευτυχία, πόσο μεγάλη συγκίνηση νιώσαμε, πόσο συνδεθήκαμε και πόσο πολύ επικοινωνήσαμε, μαγειρεύοντας τότε στα σπίτια μας και καλώντας όλη την πόλη να μοιραστούμε τα φαγητά μας με τους άστεγους, σε μια κίνηση «αδελφοποίησης» και μοιράσματος των ζωών μας….

Σήμερα, μετά από μια διαδρομή σχεδόν δεκαετίας, αφού καλλιεργήσαμε στην πόλη την έννοια της «ΣΥΝΎΠΑΡΞΗΣ», το Εργαστήρι μας, μαζί με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, μεταφέρει τώρα το μήνυμά του, στο επίπεδο της ¨ Συν-κατασκευής» κι έρχεται να μας αγγίξει και να μας προσκαλέσει να συν-δημιουργήσουμε, συν-κατασκευάσουμε και κυρίως να «ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ» ένα νέο και ελπιδοφόρο κοινωνικό τοπίο για την πόλη της Λάρισας.

Μπράβο σε όλους τους εκπαιδευόμενους , μικρούς και μεγάλους που μέσα από την ενεργή παρουσία σας , αποτυπώνετε την δική σας ευαισθησία.

Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , που εθελοντικά προσφέρουν όλη την αγάπη τους στο Κέντρο μας και σε όλα τα στελέχη και τους εκπαιδευτές μας , για τους κόπους τους .

Μεγάλο όραμά μου ήταν και παραμένει το Εργαστήρι Ζωής του ΟΚΑΝΑ, που έγινε και θα είναι πάντα, «σπίτι μου» , να γίνει σπίτι όλων των Ανθρώπων της πόλης. Γιατί αυτό το σπίτι είναι γεμάτο προκλήσεις, γεμάτο ιδέες, γεμάτο εναλλακτικές διαδρομές και κυρίως το σπίτι αυτό δεν σου υψώνει τοίχους, δεν σου λέει πού να κάτσεις, με ποιους δίπλα, πόσο ευπρεπής πρέπει να είσαι, πόσο ίδιος πρέπει να γίνεις… Σ’αυτό το σπίτι , μαθαίνεις να ζεις με πολλούς μαζί , διαφορετικούς, ξεχωριστούς, μπορείς να κάθεσαι ή και να περιφέρεσαι, να γελάς ή να κλαις, να ακουμπάς, να μοιράζεσαι, να νιώθεις, να πενθείς , να θυμώνεις, χωρίς τύψεις !

Αυτό είναι το «Αποτύπωμα» του Εργαστηρίου μας , αυτό μοιραζόμαστε και σήμερα .

Με ανοιχτή καρδιά, γεμάτη προσδοκίες, γεμάτη αναμονές για νέες σχέσεις, ακόμη πιο βαθιές , πιο ουσιαστικές, πιο δυνατές.

Γιατί η Λάρισα είναι ένας Τόπος δυνατός, με Ανθρώπους που έχουν να δώσουν πολλά.

Χρέος δικό μας είναι να απελευθερώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και να αξιοποιήσουμε όλη τη δύναμη του μυαλού και της ψυχής μας.

Σας στέλνω όλη την αγάπη και τη θετική μου σκέψη.

Καλή Αντάμωση!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω