“Η Ανάσταση του Θεανθρώπου, που ακολουθεί τα Άγια Πάθη του και τον θάνατό Του, είναι η ολοκλήρωση της μεγάλης υπόσχεσης του Κυρίου μας, στο πτωτικό ανθρώπινο γένος”. Τα παραπάνω σημειώνει στο Αναστάσιμο μήνυμα η δημοτική παράταξη της “Λαρισαίων Κοινόν”.

Και προσθέτει: «Θανάτω θάνατον πατήσας» ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός καταλύει τις πύλες του Άδη και απελευθερώνει τον άνθρωπο από τη σκοτεινή πραγματικότητα του θανάτου. Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι το μεγάλο γεγονός για την υπαρκτική ελευθερία μας, προσωπική και συλλογική. Για τους Ορθόδοξους η σωτηρία επιτυγχάνεται από τον θρίαμβο του Χριστού επί του θανάτου με την Ανάσταση. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που λέγεται και είναι «Εκκλησία της Αναστάσεως» η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού προσδιορίζει την ορθόδοξη αυτοσυνειδησία.

Αυτό φαίνεται από την μακρὰ περίοδο προετοιμασίας πριν το Πάσχα και τις μεγάλες και υψίστου κάλλους και θεολογίας Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος. Μέσα από τη μετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας (που, δυστυχώς, λόγω πανδημίας συναντά δυσκολίες) και την κοινοτική εμπειρία της Ενορίας, μπορούμε να ανακαλύψουμε τις αλήθειες εκείνες που μας ολοκληρώνουν προσωπικά και συλλογικά. Η υπέρβαση των παθών μας είναι ο προσωπικός μας αγώνας και η η Σταυροαναστάσιμη πορεία του Ελληνισμού, η βιωμένη συλλογική εμπειρία μας.

Οι καιροί μας είναι δύσκολοι. Η πατρίδα μας δέχεται προκλήσεις που απειλούν την ίδια την υπόστασή της, και ο λαός μας μετά την οικονομική κρίση και τη δοκιμασία της πανδημίας, σηκώνει το δικό του Σταυρό. Με την ελπίδα η Ανάσταση του Κυρίου μας να φέρει το τέλος των παθών της πατρίδας και του λαού μας, η δημοτική παράταξη «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» εύχεται στους δημότες του Δήμου Λαρισαίων ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΟΜΟΡΦΗ ΛΑΜΠΡΗ.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω