Αύγουστος δίχως πανηγύρια πράμα λιγάκι δύσκολο. Βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος του καλοκαιριού, αλλά ο παλμός των πανηγυριών σε ολόκληρο το νομό Λαρίσης χτυπά δυνατά. Είναι τώρα που κοντά στο Δεκαπενταύγουστο, ακόμη και το κάθε μικρό χωριό γιορτάζει, συγκεντρώνει κόσμο και διασκεδάζει μέχρι πρωίας.

Φέτος, βέβαια, η όρεξη για διασκέδαση μοιάζει να είναι μεγαλύτερη. Με τα πανηγύρια να έχουν μπει σε γραμμή αναμονής τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κόσμος ανυπομονεί και πάλι για στιγμές ανταμώματος με συγγενείς και φίλους, καλού φαγητού και ατελείωτου χορού.

Ακριβώς για τον παραπάνω λόγο οι εκδηλώσεις στα social έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, σε σημείο που μέσα σε μια μέρα τυχαίνει να συμπίπτουν αρκετές. Για σήμερα μόνο Σάββατο 6 Αυγούστου, με αφορμή την Μεταμόρφωση του Σωτήρος, θα στηθούν τα εξής γλέντια:

  • στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου στον Ευαγγελισμό Λάρισας στις 21:30 (μουσικοχορευτική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευαγγελισμού και Δήμο Τεμπών που θα πλαισιώνουν μουσικά οι: Δήμητρα Μητρούσια – φωνή, Μιχάλης Καραμούτης – κλαρίνο, Τροφών Καρατζιώλης – βιολί, Αντώνης Βούλγαρης – λαούτο, Αποστόλης Κανδήλας – κρουστά
  • στην πλατεία της Καλλιπεύκης και ώρα 20:00 για το ετήσιο Αντάμωμα Απανταχού Καλλιπευκιωτών από το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» (Αγριόδημος Χρήστος – τραγούδι, Γάλλος Λευτέρης – βιολί, Καρέτσου Λίνα – τραγούδι, Μούτσελος Νίκος – κρουστά, Παπαγεωργόπουλος Αλέξανδρος – κλαρίνο, Ρέτος Γιώργος – λαούτο)

  • στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στη Μαγούλα από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μαγούλας και με λαϊκοδημοτικό γλέντι από τους: Βαγγέλη Πέγιο – κλαρίνο, Νίκο Λιούρα – λαϊκό πρόγραμμα, Βανέσα Τσιαντοπούλου και Γιώργο Αγγελή – τραγούδι
  • στη Δολίχη Ελασσόνας στις 10 το βράδυ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δολίχης “Η ΤΡΙΠΟΛΙΤΙΔΑ”
  • στο Κόκκινο Νερό
  • στην Κουλούρα Λάρισας
  • στην πλατεία Ραψάνης από το Μορφωτικό Σύλλογο με μια μουσική παραδοσιακή βραδιά
  • στην Καλλιθέα Ελασσόνας και ώρα 20:30 για το 30ο Αντάμωμα Απανταχού Καλλιθιωτών από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Καλλιθέας Ολύμπου

Σήμερα Σάββατο στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί και η γιορτή Καλαμποκιού & Ακτινιδίου στην πλατεία Ομολίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού «Μαρίνος Αντύπας», τον Δασικό Συνεταιρισμό και την Κοινότητα Ομολίου.

Τα πανηγύρια συνεχίζουν δυναμικά και για το υπόλοιπο του Αυγούστου…

  • Την Παρασκευή 12 Αυγούστου ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος και Αθλητικός Όμιλος Συκέας διοργανώνει χοροεσπερίδα στην πλατεία της Συκέας Ελασσόνας με πλούσια λαχειοφόρο. Στο τραγούδι θα βρίσκονται ο Χρήστος Αγριόδημος και η Ηλιάννα Γκόγκουρα, στο κλαρίνο ο Γιώργος Τσούρης.

  • Το Σάββατο 13 Αυγούστου με ώρα έναρξης 21:00 λαϊκοδημοτική βραδιά θα στηθεί στο Μεγαλόβρυσο για το 15ο Αντάμωμα Νιβολιανιτών.
  • Επίσης, Σάββατο 13 Αυγούστου το ετήσιο παραδοσιακό πανηγύρι – αντάμωμα απανταχού Γιαννωτιωτών “Ο ΝΙΚΟΤΣΑΡΑΣ” οργανώνει ο Πολιτιστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γιαννώτας, στα Γιαννωτά.

  • Τα Καλύβια Ελασσόνας ετοιμάζουν διήμερο πανηγύρι, 13 Αυγούστου με λαϊκοδημοτική βραδιά από τους Σαμολαδαίους, Λευτέρη Μαρογιάννη, Βαγγέλη Τόρη & 14 Αυγούστου με παραδοσιακή βραδιά από τους Σπύρο & Γιάννη Παππά, Βαλάντη Βρακά στο κλαρίνο. Την προηγούμενη μέρα (12/8) θα προηγηθεί πάρτι νεολαίας στον προαύλιο χώρο του σχολείου Καλυβίων.

  • Πέμπτη 25 Αυγούστου στη γιορτή κρασιού Αμπελώνα, στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου έρχονται να ξεσηκώσουν οι: Χαρά Βέρρα, Κώστας Σαφέτης, Κώστας Αντωνίου, Άρης Μουγκοπέτρος και Κώστας Τσαμαδός. Στις 26 στον Αμπελώνα θα έρθει ο Νίκος Μακρόπουλος, στις 27 η Πάολα και στις 28 ο Γονίδης.
  • Την Παρασκευή 26 Αυγούστου πανηγύρι οργανώνει ξανά η Ραψάνη για τη Γιορτή Κρασιού με τον Βαγγέλη Πέγιο, Βαλεντίνα Τσακνάκη και Γιώργο Αγγελή, ενώ το Σάββατο 27 και ώρα 21:00 στη Ραψάνη θα τραγουδήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Νικόλας Σελητσιανιώτης 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω