Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν λίγο ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν. Οι δύο αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα. Αναφέρθηκαν στις διμερείς σχέσεις και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, την Τυνησία και την Κύπρο καθώς και άλλα περιφερειακά θέματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας.

Οι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να επικεντρωθούν στη θετική ατζέντα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ και να εμβαθύνουν τη διμερή συνεργασία.

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ενάντια στις πυρκαγιές, που έχουν εξελιχτεί σε παγκόσμια κρίση η οποία πλήττει πολλές χώρες, εκτός από τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αφγανιστάν και την πρόληψη μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Επιπλέον, συμφώνησαν να ενθαρρύνουν την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης στην Τυνησία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας Σάλιβαν και Καλίν, η τουρκική πλευρά τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δει σωστά τις πραγματικότητες στο νησί της Κύπρου καθώς και να υποστηρίξει μια λύση δύο κρατών που θα αντιπροσωπεύει μια δίκαιη προσέγγιση στο ζήτημα. Η

Άγκυρα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα για να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, υπογράμμισε ο Ιμπραχίμ Καλίν.

ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω