Από τον Δήμο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι το 2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Δήμου Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα στις 6 – 7 Μαΐου 2023 σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ελασσόνας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Θεσσαλικού Ημερολογίου.

Καλούνται οι μελετητές της τοπικής ιστορίας να συμμετάσχουν ως εισηγητές στο συνέδριο, τα πρακτικά του οποίου θα εκδοθούν σε τόμο. Οι ανακοινώσεις θα παρουσιάζουν νέα ιστορικά στοιχεία για τους θεσμούς, τους οικισμούς, τα μνημεία, τα πρόσωπα, τα έθιμα και το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής. Ο χρόνος της κάθε ανακοίνωσης θα κυμαίνεται από 15 έως 20 λεπτά.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο ως εισηγητές καλούνται να υποβάλουν την εργασία τους, με λεπτομερή τεκμηρίωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο dimoselassonas@gmail.com μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Η έκταση της κάθε ανακοίνωσης πρέπει να είναι έως 14 σελίδων μεγέθους Α4. Το κείμενο πρέπει να είναι γραμμένο με γραμματοσειρά Times New Roman, με μέγεθος 12pt, με μονό διάστιχο και πλήρη στοίχιση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω